İçişleri Bakanlığı (MVR) Kırcaali İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada Kırcaali ilinde Bulgaristan Kimlik Belgeleri Şube Müdürlüklerinin geçerli kimlik belgelerine sahip olmayan Bulgaristan vatandaşlarına yerel yönetim seçimlerinde oy kullanma haklarını kullanmalarına yardımcı olacağı bildirildi.

Pasaport şubeleri, seçim günü 27 Ekim’de saat 8.30-19.30 arasında hizmete açık olacak.

Kaybolması, çalınması, hasar görmesi, yok edilmesi veya süresi dolmuş olmasından dolayı kimlik kartı olmayan veya geçerli kimlik belgesi (kimlik kartı veya hususi yeşil pasaport) olmayan Bulgaristan vatandaşlarının oy kullanabilmeleri için 27 Ekim 2019 tarihinden önceki haftada MVR’nin Bulgaristan Kimlik Belgeleri Şube Müdürlüklerinin faaliyetin yeni bir şekilde organize etmek için gerekli hazırlık yaptığı bildirildi.

Özel düzenlemelere göre kimlik kartının yenilenmesine ilişkin başvuruda bulunan vatandaşların kartlarının çıkartılması işlemleri hızlandırılacak veya kimlik belgelerinin (kimlik kartı, hususi yeşil pasaport) kaybolduğunu, çalındığını, hasar gördüğünü ve yok edildiğini veya kimlik kartının süresinin dolduğunu gösteren bir belge verilecek.

25 Ekim iş günü mesai saatlerinin sonuna kadar yeni bir kimlik kartı çıkartılması mümkün olmadığı durumlarda vatandaşların talep etmeleri halinde kimliklerini kanıtlayan belge verilecek.

Vatandaşların kimliklerini kanıtlayan belge verilebilmesi için her birinin bizzat MVR Kırcaali İl Emniyet Müdürlüğü ve ilçe emniyet müdürlüklerine bağlı pasaport şube müdürlüklerine 22-26 Ekim 2019 tarihlerinde saat 8.30-17.00 arasında ve 27 Ekim’de saat 8.30-19.00 arasında başvuruda bulunması gerekir.

Yerel yönetim seçimlerinde oy kullanma imkanı sağlayan kimlikleri kanıtlayan belgeler, ancak vatandaşların kimlik kartının yenilenmesine ilişkin başvuruda bulunması halinde verilecek.

Vatandaşların daimi ikamet adreslerine göre kimlik kartının yenilenmesine ilişkin başvuruda bulunması halinde beyan ettikleri daimi ve mevcut adresleri fark etmeksizin her bir polis merkezleri, Sofya Emniyet Müdürlüğü veya il emniyet müdürlükleri tarafından kimliklerini kanıtlayan belge çıkartılabilir.

İkinci tur yerel yönetim seçimleri yapılması durumunda seçmenlerin, 29 Ekim-3 Kasım 2019 tarihlerinde aynı şekilde ve saatlerde başvurmaları halinde kimliklerini kanıtlayan yeni bir belge çıkartılabilir.

Daimi ve mevcut ikamet belgeleri Belediye idareleri tarafından çıkartılır.

Kimlik kanıtlayan belge, ancak 27 Ekim 2019 tarihinde yapılacak yerel yönetim seçimlerinde vatandaşların Seçim Sandık Kurulu tarafından kimliğinin doğrulanması için verilecek.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar