Çernooçene’nin (Yenipazar) Paniçkovo (Çanakçı) köyüne ek olarak su temin projesine ilişkin çalışmalar tamamlandı. Böylece köyde sürekli olarak yaz aylarında yaşanan içme suyu sıkıntısı giderilmiş oldu.

Bir kır yolunun yakınına kurulan su deposuna ilişkin proje çalışmaları için gereken kaynaklar, 2019 yılı Çernooçene Belediye bütçesinden finanse edildi.

Çernooçene Belediye Başkanı Aydın Osman, ilkbaharın başında ”Aygıroğlu” adındaki yerde ek su kaynakları elde edilmesine yönelik araştırma yapıldığını ve bir sondaj kuyusu açıldığını kaydetti. Kaynağa kaptaj yapıldığı, su püskürtme sistemi kurulduğu ve içme suyu şebekesine bağlandığı anlaşıldı. Belediye Başkanı’nın ifadesine göre, şimdi köye günde 75 metreküp su veriliyor. Bu miktar, şimdiye kadar verilen sudan 3 kat fazladır.

Kurulan su deposu sayesinde 140 hanede yaşayan 450 kişiden fazla nüfusu olan Paniçkovo köyünde su yetersizliği giderildi. Paniçkovo Köyü Muhtarı Ali Bekir, şahsı ve köy sakinleri adına Çernooçene Belediye yönetimine üstlendiği sorumlulukları yerine getirmesinden dolayı teşekkür etti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar