Pandemi ortamında bir Ramazan Ayı‘nı geride bırakıyoruz. Başmüftü Mustafa Aliş Hacı radyomuza verdiği röportajda, bu “sınavdan” Müslümanların başarıyla geçtiğini söyledi.

“Bayramı biz 15 Mayıs’ta OHAL sorası camiler açılınca yaşadık”

Bayram Arifesinde “Sizden bize bizden size” programına konuşan Başmüftü Mustafa Aliş Hacı “Biz asıl bayramı 15 Mayıs’ta OHAL bitince ve camilerimiz cemaate açılınca yaşadık” dedi.

Bu kriz günlerinde yetkili makamlarla çok iyi bir diyalog ve eşgüdüm izlediklerini kaydeden Mustafa Aliş, “Bu zor günler birlik ve beraberlik, dayanışma günüdür” diyerek, Müslümanlara gösterdikleri hassasiyet ve bilinçli yaklaşımdan dolayı teşekkür etti.

“Devlet kurumlarıyla birlik ve eşgüdüm içinde çalıştık”

Ramazan ayında Cumhurbaşkanı nezdinde geleneksel olarak düzenlenen iftarın bu yıl verilmediğini hatırlatan Başmüftü, Rumen Radev’i makamında ziyaret ettiklerini ve kurumlar arasında çok koordineli bir döneme girdiklerini kaydetti.

Ramazan Arifesinde Başbakan Boyko Borisov ve Covid- 19 Ulusal Kriz Merkezi üyeleriyle bir araya gelen Başmüftü ve heyeti, Bayram namazına dair önemli kararlar aldı.

Bayram namazı açık havada maske ve 1.5 metre sosyal mesafe

Bayram Namazlarında kalabalık oluşacağı için, bayram sabahı cemaat ya cami bahçeleri veya avlularına, ya da stadyum ve park gibi açık alanlara toplanacak.

Bayram namazı açık havada 1.5 metre sosyal mesafede kılınacak ve cemaatin maske takması zorunlu olacak.  

Başmüftü Mustafa Aliş Hacı BNR Türkçe Yayınlar aracılığıyla tüm Müslüman aleminin Ramazan Bayramını kutladı.

Başmüftü Mustafa Aliş Hacı’nın “Pandemi ortamında Ramazan Ayı” değerlendirmesi ve Bayram mesajını  ses dosyasından dinleyebilirsiniz. 

Fotoğraflar: Sevda Dükkancı, BGNES

Reklamlar