Yabancı Yatırımlar Ajansı tarafından yapılan bir analize göre, büyük otomobil şirketlerinin yedek parçalarını temin eden yaklaşık 50 yabancı şirketin Bulgaristan’da üretim tesisleri bulunduğu ve yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağladığı açıklandı. Ajans tarafından 2015-2025 dönemlerini kapsayan yeni ileri teknoloji sanayii raporunda, 2025 yılına kadar bu alanda izlenecek siyasetin belirlenmesi hedefleniyor.
Raporda, oto sanayi sektörünün mikro elektro teknolojileri üretimine büyük ivme kazandırabileceği belirtildi. Oto sanayinin Avrupa’da önemli sektörlerden biri olmasından dolayı otomobillerin elektronik aksamlarının üretilmesine gelecek vaad eden bir alan olarak bakılıyor. Avrupalı büyük otomobil markalarının tedarikçileri, Bulgaristan’da üretim tesisleri açmaya başladı. Alman Festo şirketi otomobillerde sensörler üretirken, Behr-Hella otomobiller için klima sistemlerini üretiyor.
Çin’in Great Wall otomobillerinin Bulgaristan’da üretilmesi ve üretim tesislerinin genişletilmesi ile bu araçların bazı parçalarının Bulgaristan’da üretime geçebileceği kaydedildi.

Reklamlar