Bulgaristan Başbakanı Plamen Oreşarski, Cumhuriyet ilanını 90. yıldönümü dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘a tebrik mesajı yolladı.
plamen-oresarski-bulgaristan-basbakanOreşarski, “Arkadaş, dost ve müttefik olan devletlerimizin arasındaki geçen zamanla kanıtlanmış ilişkilerimizin, Güneydoğu Avrupa’nın siyasi gelişimi açısından önemli olan bu dönemde, karşılıklı çıkarlara dayalı olarak tüm alanlara yayılacaklarına inanıyorum”  ifadesini kullandı.

Başbakanlık Basın Merkezinin yayınladığı mesajda Oreşarski, Bulgaristan-Türkiye hükümetlerinin arasındaki işbirliğini “iyi ve net olarak” nitelendirdi. İki ülkenin halklarının başarısı, refahı ve güvenliği için ikili çabalarının süreceğine inandığına vurgu yapan Oreşarski, Türkiye‘nin bayramını kutladı.

-Marmaray Projesi-

Bu arada Bulgar medyası, bayram gününde Marmaray Projesi konusunda da büyük ilgi gösterdi. Dnevnik, Sega, Moitor, Standart adlı başlıca günlük gazetelelerin yanı sıra haber ajansları ve internet üzerinden yayın yapan haberajans ve siteler projenin etkiliyeci parametlerin üzerinde durdu.

Dnevnik gazetesi, projenin 150 yıllık bir hayali gerçekleştirdiğini vurguladı. Gazete, Bulgaristan‘ın yeni trafik güzergahından görebileceği yararların altını çizerek, ulaştırma Bakanı Danail Papazov’un “Bulgaristan Devlet Demiryolları (BDJ) Türkiye üzerinden transit yük geçişlerin artışını bekliyor” dediğini belirtti.

Medyaların tümü, projenin hizmete açılmasının özellikle Cumhuriyet Bayramı‘na denk gelmesinin büyük önem taşıdığıın belirtti. Standart gazetesi, “İki kıta birbirine daha da yaklaştı” ifadesini kullandı. Bulgaristan Ulusal Radyosu (BNR), “Marmaray, mimari- mühendislik dehasının yeni bir zirvesi sayılır” dedi.

AA

Reklamlar