Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, “Yeni hükümetten beklentilerimiz yerel iktidarla daha iyi diyalog içerisinde olması ve karşılıklı önceliklerin belirlenmesidir” diye yorum yaptı.
hasan-azisSayın Azis, “Bu hükümetin kurulmasıyla bir yandan son yıllarda maruz kaldığımız idari baskı kaldırılıyor, öte yandan devlet bütçesinden finanse edilen projelerin kazanılmasına imkan sunuluyor” diye sözlerine ekledi.

Başkanın ifadesine göre öyle ya da böyle kazanılan projelerin büyük kısmı durdurulmuştur ve bu da yerel iktidarın vatandaşa karşı üstlendiği yükümlülükleri yerine getirmesini engellemiştir.

Kırcaali Belediye Başkanı, “Yeni hükümetin son zamanlarda şahit olduğumuz gibi yerel iktidarın olasılı kasten kanun ihlalcisi olarak gösterilmemesini sağlamasını bekliyoruz. Yerel iktidar sanki olasılı suçlu imajını kazandı, şahsen benim ağırıma giden bir şey. Önümüzdeki aylarda bu durumun değişmesini umuyorum” diye paylaştı.

Kirkovo Belediye Başkanı Sali Ramadan da Kırcaali İli’nden Belediye başkanlarına önyargılı tutum sergilenmesine karşı olduğunu söyledi.

Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat da, “Kurumların yerel iktidarla iyi diyalog içerisinde olmasını, şimdiye kadar olan iktidar döneminde olduğu gibi ayrımcılık yapılan belediyelerin olmamasını umuyorum” diye yorum getirdi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar