Savunma ve Silahlı Kuvvetler Kanunu’nda değişiklik yapan kanun teklifi, Meclis Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Orduya polis görevi yetkisi verilmesine yönelik öneri reddedildi.

Meclis Savunma Komisyonu Başkanı General Konstantin Popov, basına yaptığı açıklamada,”Kanun metni iyi bir şekilde formüle edilmemişti” diye izah etti. Popov’un ifadesine göre, metin gerekli olan açıklık ve somutluktan uzaktı ve belirsizlik yarattı. Popov,”Savunma Komisyonu, ordunun özel operasyonlara katılmasına yönelik hükümleri beğenmiyor. Bu görevler, İçişleri Bakanlığı’nın yetkisi altındadır” dedi.

Açık ve anlaşılır ve açık bir şekilde tanımlanmış kavramlar ortaya koyan metinler sunulursa, milletvekilleri değişiklik yapmaya isteklidir. Bakanlar Kurulu ve Ulusal Meclisi arasında tutarsızlık olup olmadığına ilişkin soru üzerine eski Genelkurmay Başkanı Popov, “Kötü bir fikir değil, ancak metinler, iyi bir şekilde formüle edilmiş değil. Yürütme, yasama ve yargı güçlerinin bölünmesi var. Bakanlar Kurulu Mecliste ne olup biteceğini dikte edemez” diye cevap verdi.

Bugün kabul edilen değişikliklerle ordu görevlilerinin beslenmesi ile ilgili sorun çözülüyor. Yemek siparişi verilmediği durumlarda ordu görevlilerine yemek parası elden verilecek.

Bulgaristan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Andrey Botsev, yapılan değişikliklerden dolayı memnun olduğunu söyledi. İhaleye Kamu İhaleleri Kanunu kapsamında itiraz edilmesinden dolayı dört yıldır ordu için yemek siparişi verilemediğini belirten Orgeneral Botsev,”Beslenme ile ilgili kanun değişiklikleri, komutanların işini kolaylaştıracak” dedi.

Genelkurmay Başkanı, orduya polis görevi yetkisi verilmesine yönelik hükümlerin yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar