Ömer Lütfi Kültür Derneği, kuruluşunun 20. yıldönümü münasebetiyle 14 ve 15 Eylül 2013 tarihlerinde Çanakkale gezisi düzenliyor. omer-lutfi-kultur-dernegi-kircaali-logo

Ömer Lütfi Derneği Müdürü Müzekki Ahmet geziyle ilgili, “Kırcaali Ömer Lütfi Kültür Derneği, Bulgaristan’da ilk kurulan Türk derneğidir. Kuruluşunun 20. yıldönümü münasebetiyle derneğin 40 aktif üyesini Çanakkale’ye götürüyoruz. Gezi, 14 Eylül’de Edirne’den başlayacak. Orada çeşitli kültürel ve tarihi yerler gezildikten sonra aynı akşam Çanakkale’de kalınacak. Ertesi gün 15 Eylül’de ise Çanakkale’deki şehitlikleri, müzeleri ziyaret edilecek. Derneğimizin üyelerinin oradaki şehitlikleri görme imkanı olacak. Bu gezi Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosluğu’nun desteğiyle gerçekleşiyor. Ben derneğimiz adına Sayın Başkonsolos Şener Cebeci’ye teşekkür etmek istiyorum” diye paylaştı.

Ömer Lütfi Kültür Derneği, 1993 yılında kuruldu. Kuruluşundan bu yana bölgede ve ülke çapında Türk kültürünü yaşatan ve geliştiren en büyük derneklerden biri oldu. Derneğin çatısı altında faaliyet sürdüren folklor ekipleri yaklaşık 60 uluslararası festivalde yer aldı ve Bulgaristan Türklerini gururla temsil etti. Dernekte 10 bin adet kitaba sahip olan bir kütüphane bulunuyor. Kütüphane Bulgaristan’da en çok Türkçe kitabı olanlardan biridir.

Derneğe bağlı olarak şair ve yazar Durhan Ali’nin başkanlığında rahmetli ozan Recep Küpçü’nün adını taşıyan bir edebiyat kulübü faaliyet yürütüyor. Bunun yanı sıra Ömer Lütfi Kültür Derneği, Kırcaali ilindeki 7 belediyenin desteğiyle 1996’dan bu yana her iki yılda bir Balkan Türk Folklor Festivali’ni ve aynı zamanda Kırcaali Belediyesi ile Başkan Hasan Azis’in himayesi altında her yıl Bulgaristan Etnik Topluluklar Festivali’ni düzenliyor. Derneğin başka bir faaliyeti de hayırseverlik kampanyalarıdır.

Ömer Lütfi Kültür Derneği bundan iki yıl önce şehrimizde faaliyete başlayan Türk Kültür ve Sanat Derneği ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi bayramlarını burada tertiplediği çeşitli etkinliklerle kutlamaktadır.

 

Resmiye Mümin – Kırcaali Haber

Reklamlar