Bulgaristan’da Başbakan Plamen Oreşarski’nin koalisyon hükümetine karşı protesto eylemlerini sürdüren üniversiteliler, ülkenin en eski ve en büyük akademik kurumu olan başkent Sofya’daki Sveti Kliment Ohridski Üniversitesini kuşattı.sofya-sveti-kliment-ohridski-universitesi
Kapılara asma kilit takan öğrenciler, bir bildiri yayımlayarak, 28 Ekim Pazartesi gününden itibaren üniversitenin tüm çalışmalarının iptalini ilan ettiler. Bildiride öğrenciler, Oreşarski hükümetinin istifasını talep ederken aynı zamanda 42’inci dönem parlamentonun da feshedilmesi ve erken seçime gidilmesini istediler.

Üniversite Rektörü Prof. İvan İlçev, üniversitenin Rektör Kurulunun toplanacağı ve gelişmeleri görüşeceğini bildirdi.

Öğrenciler, üniversite binasında bugün yapılması öngörülen bölge savcılar sınavına katılacak 500 adayının çalışmalarını engellemeyeceklerini kaydettiler.

Daha önce okulun 272 nolu en büyük anfisini kuşatan öğrenciler, buradaki iki günlük sınırlı eylemlerini genişleterek üniversite binasını kontrol altına almaya karar verdiler.

Verilen bilgiye göre, binada bulunan 50 civarında öğrenci tüm kapılardan girişleri engelliyor.

Binanın ana girişi üstünde, üzerinde “Kuşatma” yazılı bir pankart açan protestocular, iç cephesine ise “Ahlaklı olmak günah değil” yazılı başka bir pankart astılar.

 

AA

Reklamlar