Az.Kliment Ohridski Üniversitesi Hukuk Fakültesinden ve diğer yüksek okullardan öğrenciler sabahın erken saatlerinde üniversite rektörlüğü önünde protesto düzenliyorlar. Genç insanlar artık üç aydır meydanlarda protesto eylemleri düzenleyip hükümetle başsavcının istifalarını talep eden yurttaşlarla dayanışmasını ifade edecekler.

“Öğrenciler her zaman uyanık ve bilgili olup ülkede olup bitenlere ayak uydurmuşlardır. Şimdi açık eylem ve tutumlarla bunu göstermek zamanıdır’ diye protestoya çıkma gerekçelerini açıklayan öğrenciler, yargı sisteminin dağılmasına ve başsavcı İvan Geşev’in çalışmalarına odaklanıyorlar. Onlar yasaların ve vatandaş haklarının başsavcı, başbakan Borisov ve kulis ardı oyuncular tarafından çiğnenmesini artık izlemeyi istemediklerini belirtiyorlar. Haber BGNES’ten geldi.

Bir ay önce Sofya Üniversitesi, Yeni Bulgar Üniversitesi ve Mimarlık, İnşaat ve Jeodezi Üniversitesinden 33 öğretim üyesi açık mektuplarında oligarşik yönetim modeline karşı koyarak hükümet karşıtı gösterileri desteklediler.

BNR

Reklamlar