Bulgaristan Genel İş Müfettişliği Ajansı tarafından yapılan açıklamaya göre bir yılda ödenmemiş maaşlardan dolayı şirketlerin iflasına ilişkin toplam 55 dava açıldı. Bunların 11’i yılın başından beri açıldı.

Genel İş Müfettişliği Ajansı’na bağlı denetim organları tarafından tespit edilen geciken ücretlerin miktarı 2019 yılının ilk üç ayında, 2018’deki aynı döneme göre neredeyse yarısı kadardır. Ocak – mart aylarında geciken ücretlerin miktarı 3,8 milyon leva, Genel İş Müfettişliği Ajansı’nın müdahalesi sonucunda ödenilen ücretlerin miktarı eski dönemler için de dahil olmak üzere 2,9 milyon levadır.

Bir yıl önce geciken ücretlerin miktarı 8,2 milyon leva idi. Bu yıl 2208 kişi ve geçen yıl 4191 kişi olan ortalama mağdur işçi sayısı da düşüyor.

Geçen yılın mart ayından beri Genel İş Müfettişliği Ajansı, iki aydan fazla bir süredir çalışanlarının en az üçte birinin ücretlerini geciktiren işverenlerin iflas ettiğinin ilan edilmesini veya iflas davası açılmasını başlatabilir.

Toplam 23 şirketin iflas ettiği açıklandı ve ilk derece mahkemesi kararlarına göre 8’i hakkında iflas işlemleri başlatıldı. İşverenler tüm borçlarını ödedikleri için üç başvuru reddedildi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar