Şumen ilinin Novi Pazar Belediyesine bağlı Enevo köyü halkı 2021’e günler kala çoktan beklediği bir edinime kavuştu. Enevska nehri üzerindeki köprü tamir edildi, yenilendi ve artık daha güvenli bir hale geldi. 

Taş duvar ve gövdesi tamamen yenilendi, su yalıtım mantolama yapıldı, köprü üzerine yeni beton ve asfalt döküldü. Köprünün kenarına koruyucu setler ve dikey uyarı işaretleri monte edildi. 

Enevo köyü muhtarı Anton Borisov bu haberi duyurdu ve Yılbaşı öncesi Novi Pazar Belediye Başkanı Georgi Georgiev’in şahsen gelip, yenilenmiş köprüyü teftiş ettiğini bildirdi. 

Novi Pazar Belediye Başkanı onarım ve imar çalışmalarından memnun olduğunu belirtirken, Novi Pazar “Stanata” mevkiinden tarım sularının artık rahatlıkla nehir yatağına akabileceğini kaydetti. 

Tamir öncesi köprü altından su geçişi engelleniyordu, taşkın ve heyelan riski bulunuyordu. Bu da su seviyesi yükseldiğinde Enevo ve Novi Pazar’a yakın tarım arazileri, ev ve diğer yapıların sel altında kalma tehlikesine yol açıyordu.

Novi Pazar’da spor salonunda yalıtım mantolama tamamlandı

Şumen iline bağlı Novi Pazar belediyesinde şehir stadyumuna yakın “Boyan Boyanov” spor salonunda dış cephe yalıtım mantolama işleri tamalandı.

Novi Pazar Belediye Başkanı Georgi Georgiev’in çalışmaları kontrol ettiği salon, tamamen yenilendi. “Boyan Boyanov” spor salonu 1973 yılında kuruldu.

Dış yalıtım işleri için244 898 leva ayrıldı. Bu kaynaklardan %51’i Novi Pazar belediyesinin bütçesi tarafından finanse edildi.

Geçn yıl ise çatı tamamen tamir edildi, eski kapılar yenileriyle değişti ve badana yapıldı.

“Hristo Botev” şehir stadyumu da yenilendi. Sektörler boyandı, dış avlu temizlendip, yenilendi, stadyumun saha çimenleri için yeni sulama makinesi alındı.

Novi Pazar Belediye Başkanı Georgi Georgiev: “Pandemiye ve kısıtlamalara rağmen planlarımızı uygulamalıyız. Birkaç ay sonra spor hayatı yeniden başlayacak. Biz herşeyi çocuklarımız adına yapıyoruz.  Bir an önce buraya gelip, rahat spor yapmalarını bekliyoruz” dedi.

BNR

Reklamlar