Bu yıl “Bılgarskata Koleda” (Bulgar Noeli) hayır kampanyasının odağında çocuk kalplerini kurtarma mücadelesi yer alıyor. Bu yıl da yüzbinlerce soydaşımızın can-ı gönülden verecekleri bağışlarla doğuştan hasta olan ve özellikle de kalp hastası olan çocuklara yardım eli uzatılacak, erken teşhis ve modern tedavi imkanı sağlanacaktır.

Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev’in himayesinde düzenlenen 2014/2015 kampamyasına Ulusal Kardiyoloji Hastanesinde düzenlenen törenle start verildi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı, toplanacak para ile eskimiş hastane donatımının yüksek teknolojik cihazlarla değiştirilebileceğini vurguladı.

“İnsanların çektikleri acıyı paylaşmak, bizi daha güçlü, daha iyi kılar. Yardım için uzatılan el ve yapılan hayırlar her hayata anlam katar. “Bulgar Noeli”, gönüllülüğü ve hayırseverliği destekliyor ve gözle görülür sonuçlar sağlıyor. Bu yüzden önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da hayırsever olan çok sayıda insan kampanyamızı destekleyecektir” sözlerini kullandı Rosen Plevneliev.

Ülkemiz Bulgaristan’da her yıl 3500 kadar çocuk dünyaya anomali ile geliyor, onların 700 kadarında kalp sorunu var.

Bu çocuklardan biri, Dilyana Atanasova, günümüzde 23 yaşındadır. Kalp hastalığı ile doğan güzel yüzlü Dilyana, biri bebekken diğeri bundan 2 yıl önce olmak üzere Ulusal Kardiyoloji Hastanesinin çocuk kliniğinde iki 2 defa ameliyat oldu. Kliniğin ikinci ailesi olduğunu ve kalp hastası çocuklara yaşama şansını veren tek yer olduğunu anlatırken gözyaşlarını tutamayan Dilyana şunları anlattı:

“Benim durumum sadece bir teşhis değil, kaderdir ve bu kaderi çok sayıda çocuk paylaşıyor. Birlik olup kalplerimiz için verdiğimiz mücadeleyi kazanacağımıza inanıyoruz…”

Kardiyoloji Hastanesinin küçük hastaları, Cumhurbaşkanına Dilyana’nın ithaf yazısını taşıyan, kalp şeklinde bir anmalık hediye sundular.

Dilyana’nın kurtarılan kalbinin nabzına biz de kulak verelim:

“Ancak gerçek acıya temas eden biri yaşamayı öğrenir. Bugün nefes almanın, merdiven çıkmanın, gülümsemenin, iyi insan olmanın ve hayallerinin peşinde gitmenin ne kadar zor olduğunu artık biliyorum”

Geçen yılda 11. defa düzenlenen “Bulgar Noeli” kampanyası, görme ve işitme engelli çocuklara adandı. Geçen yılda bağışların toplamı 1 milyon avronun üzerine çıkarak rekor kırdı, 524 çocuğa destek sağlandı. Ülkenin değişik yerlerinde bulunan 30 sağlık kuruluşuna ise toplam maliyeti yarım milyon avronun üzerinde olan en son tıbii cihazlar alındı. Bu yıl yeni rekor koyalım! Çocukların kalplerini kurtaralım! Minik kalpler bunu hakediyor!

Çeviri:Tanya Blagova

Reklamlar