Ekonomi ve Demografi Politikasından Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mariyana Nikolova, makamında ABD’nin yeni Bulgaristan Büyükelçisi Hero Mustafa ile bir araya geldi. Nikolova,”İkili ekonomik işbirliğini geliştirme çabalarımızın temel amacı, yeni doğrudan yabancı yatırımları çekmektir” diye kaydetti.

Başbakan Yardımcısı, Sofya Büyükelçisi olarak atanmasından dolayı konuğunu tebrik etti ve Bulgaristan’ın ikili ticaret ve ekonomik ilişkileri derinleştirmeye hazır olduğunu belirtti.

Nikolova, 2018’de yaklaşık % 26’lık bir artışa sahip olan ikili ticarette sürdürülebilir büyüme yönündeki olumlu eğilimin altını çizdi.

Başbakan Yardımcısı, ayrıca bilgi ve iletişim teknolojileri, iş süreçleri dış kaynak hizmeti, makine mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği sektörleri gibi yüksek teknoloji sektörlerine ABD yatırımlarını çekme potansiyeli olduğunu belirtti.

Büyükelçi Mustafa, yatırım ve siber güvenlik dahil olmak üzere farklı sektörlerde iki hükümet arasında daha fazla işbirliği yapma imkanı sunulmasını memnuniyetle karşıladı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar