nesebir-yoeresel-sergiBulgaristan -Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında yapılan Nesebır ve Edirne’de Sanatkarlar Gösteri Merkezinde Bulgaristan’ın yaptığı el sanatları sergisi açıldı.

Bulgaristan tarafının yaptığı ürünlerin sergilendiği, el sanatları sergisinin, açılış kurdelesini, Edirne Esnaf Odaları Başkanı Emin İnağ Nesebır Temsilcisi Maria Mitreva, Burgaz Bölgesel Turizm Derneği Başkanı Sonya Enilova ve EKTADER Başkanı Fikriye Kipriye ile birlikte kestiler.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ “Nesebır’dan gelen çok değerli partnerlerimiz ve değerli katılımcılar. Bulgaristan -Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin “Nesebır ve Edirne’de Sanatkarlar Gösteri Merkezi” isimli projemiz halen sürüyor. Bugün yine sergi açılışı gerçekleştiriliyor ve hayırlı, uğurlu olsun diyorum.” Şeklinde konuştu.

Açılışı yapılan serginin, Bulgaristan’dan gelen kadınlar yöresel bir şarkı ile katılımcıları karşıladılar. Bulgaristan’a özgü ekmek türlerini katılımcılara sunarak bir parça koparılarak, sergide yöresel ürünler ve adetler damgasını vurdu.

Reklamlar