Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Bulgaristan‘ın Kapitan Adreevo Sınır Kapısı’nda görev yapan ve Ramazan Bayramı nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı’na ziyarete gelen gümrük heyetine 4 kilometreye ulaşan TIR kuyruğunu sorup, ‘Neden TIR’ları almıyorsunuz?’ dedi. Bulgar heyet ise ‘sistem arızası’ olduğunu ifade ederek, işlemleri elle yapıp TIR sürücülerini bekletmeyeceklerini söyledi.

Ramazan Bayramı nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı karşısındaki Bulgaritan’ın Kapitan Andreevo Gümrük Müdürü Nikolay Karaivanov ve Svelingrad Gümrük Bölge Müdürü Yulian Mirkov’un da aralarında bir heyet, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın’ı Kapıkule VİP salonunda ziyaret etti ve Türkçe olarak ‘bayramınız kutlu olsun’ dedi. Ayrıca ziyarette Edirne Emniyet Müdürü Adnan Armağan ile Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan ile gümrük çalışanları yer aldı.

‘ÇOK SEVİNDİK

Bulgar görevlilerin bu jestine çok sevindiklerini kaydeden Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, iki ülke arasındaki gümrük görevlilerinin iyi ilişkiler içerisinde olduğunu söyledi. Yalçın, “Bulgaristan sınır kapısındaki mevkidaşlarımız, arkadaşlarımız her bayram artık gelenek haline getirerek ziyaretimize geliyor. Daha öncede bayramlaşmak için gelmişlerdi, çok mutluyuz. Böylece bayramların insanlar için kardeşlik, sevgi, dostluk olduğunu beraber yaşayarak görüyoruz. Teşekkür ederek hayırlı bayramlar diliyorum” diye konuştu.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de, Bulgar heyetin her bayramda aynı davranışı göstermelerinden mutlu olduklarını belirterek, “Komşularımızın ziyareti önceden devam eden bir şey. Geçen bayramlarda da aynı ziyareti yapıyorlarmış. Bende buna çok sevindim. Bu geliş gidişler iki ülke arasındaki soğuklukları giderir, ısındırır insanları, devletlerin birbirlerine sıcak bakmalarına vesile olur” dedi.

‘HANİ KUYRUKLAR BİTMİŞTİö

Bulgaristan‘dan gelen heyette sohbet eden Vali Şahin, sınır kapısına gelirken TIR kuyruğunu gördüğünü keydederek, “Bu TIR kuyruğu nedir bakalım, esas konuya gelelim Allah aşkına hani bitmişti. Bu TIR’ların durumu ne. Şaşırdım doğrusu” diye sordu.Bulgaristan‘dan gelen heyet ise emniyet sisteminde yaşanan arıza nedeniyle TIR araçlarına bir süredir işlem yapamadıklarını söyledi. Yolcu ve küçük araçlar için elle kayıt yaptıklarını anlatan Gümrük Müdürü Nikolay Karaivanov, “Ancak TIR’lar için bunu yapamıyoruz. Sistem arızası devam ederse Sofya‘dan izin isteyip elle kayıta başlayacağız. Bayram olduğu için de size hediye yapacağız TIR’ları alacağız” diye cevap verdi.

Bulgaristan‘a açılan Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda yurt dışına çıkış yapmak isteyen TIR’lar yaklaşık 4’er kilometre kuyruk oluşturdu.

Reklamlar