CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun isminin Edirne’deki bir cadde veya sokağa verilmesi için dilekçe verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, halterci Naim Süleymanoğlu’nun isminin Edirne’deki bir cadde veya sokağa verilmesi için belediye meclisinde görüşülmek üzere Edirne Belediyesine dilekçe verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Pekcanlı, “Olimpiyat rekorları kıran, cep herkülü olarak da dünyada tanınan milli haltercimiz Naim Süleymanoğlu, Bulgaristan’daki baskılardan kurtulmak ve Türkiye adına müsabakalara katılmak için 1986 yılında Avusturalya Melbourne’da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası’nda Türk Büyükelçiliğine sığınarak Türkiye’ye iltica etti. 1988 yılında Seul’da düzenlenen olimpiyata Türkiye adına katılarak 6 dünya, 9 olimpiyat rekoru kırdı. Naim Süleymanoğlu böylece Türkiye’ye güreş dışında olimpiyatlar tarihinde ilk madalya kazandıran sporcu oldu. Genç yaşta kaybettiğimiz milli sporcumuzun adının Edirne’de bir cadde veya sokağa verilerek yaşatılması için belediye başkanlığımıza il yönetim kurulumuzun adına dilekçe verdim. Belediye Meclisimizde görüşükdükten sonra adının Edirne’de yaşamasından büyük onur duyacağım. Edirne’de yaşayan göçmen vatandaşlarımız da Naim Süleymanoğlu’nun adının yaşatılmasından gurur duyacaktır.” diye konuştu.

NAİM SÜLEYMANOĞLU KİMDİR? 

23 Ocak 1967 Bulgaristan doğumlu olan Naim Süleymanoğlu, birçok otoriteye göre tüm zamanların en iyi haltercisi olarak kabul edilir. Yapıca ufak tefek ancak çok güçlü olması nedeniyle lakabı Cep Herkülü’dür. Haltere 1977‘de, henüz 9 yaşındayken başladı. Halter tarihinde en genç dünya rekortmeni unvanına sahiptir. Kariyeri boyunca üç Olimpiyat Altın madalyası, yedi Dünya Şampiyonluğu ve altı Avrupa Şampiyonluğu vardır. 46 kez dünya rekoru kırmıştır. 1984 yılında (16 yaşındayken), silkmede ağırlığının 3 katını kaldıran ikinci halterci olarak tarihe geçti.

 

Edirne Jet Haber

Reklamlar