Naim Süleymanoğlu kimdir, nerelidir? Unutulmaz halteci Naim Süleymanoğlu’nun hayatı film oluyor. Türk halkına birçok defa büyük gururlar yaşatan, 47 dünya rekoru, 6 Avrupa şampiyonluğu ile 7 dünya şampiyonluğu bulunan Naim Süleymanoğlu’nu 2017 yılında kaybetmiştik. ‘Cep herkülü’ olarak anılan efsane haltercinin hayatı film olacak. Naim Süleymanoğlu kimdir? Naim Süleymanoğlu’nun filmi Cep Herkülü ne zaman vizyona giriyor? İşte detaylar…

 

Naim Süleymanoğlu kimdir? Naim Süleymanoğlu’nun hayatı film oluyor. 2017 yılında hayata veda eden Türk spor tarihinin en önemli isimlerinden birisi olan Süleymanoğlu, Türkiye’ye unutulmaz başarılar kazandırmıştı. Naim Süleymanoğlu’nun hayatını anlatacak olan Cep Herkülü’nden ilk görüntüler de medyaya sızdı. Merakla beklenen Cep Herkülü filmi, Naim Süleymanoğlu’nun hayatı ve diğer detaylar haberimizde.

NAİM SÜLEYMANOĞLU KİMDİR? ‘CEP HERKÜLÜ’ FİLM OLUYOR

Türk milletine olimpiyatlarda sayısız gurur yaşatan Naim Süleymanoğlu’nun hayatı film olıyor. 8 Kasım 2017 tarihinde hayatını kaybeden efsanevi halterci Naim Süleymanoğlu’nun hayatını anlatacak olan Cep Herkülü’nden ilk görüntüler geldi. Naim Süleymanoğlu’nu filminde genç ve yetenekli oyuncu Hayat Van Eck canlandıracak.

Filmden ilk fragman yayınlandı

[wpdevart_youtube]QAUuOfHmF2k[/wpdevart_youtube]

 

Türk spor tarihine damga vuran Naim Süleymanoğlu’nun hayatını anlatan “Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu” adlı film, 25 Ekim’de izleyiciyle buluşacak.

Yönetmenliğini Özer Feyzioğlu’nun üstleneceği filmin görüntü yönetmenliğini Martin Szecsanov, kurgusunu Mustafa Presheva, müziklerini ise Fahir Atakoğlu yapacak. Filmin yapımcılığını ise “Ayla”, “Müslüm” ve “Çiçero” filmlerinin de yapımcısı olan Mustafa Uslu üstlenecek.

1983 – 1986 arasında gençlerde 13, büyüklerde 50 olmak üzere tam altmış üç rekor kırarken, yine bu dönemde Dünya ve Avrupa şampiyonalarında 52, 56 ve 60 kilolarda şampiyonluklar yaşadı. 1984, 1985 ve 1986’da dünyada yılın haltercisi seçildi. 1984 Los Angeles Olimpiyatları’na Bulgaristan’ın da Sovyetler ile boykota katılması nedeniyle katılamadı. Bu dönemde Bulgar Hükümeti’nin Türk isimlerini yasaklaması nedeniyle adı Naum Shalamanov olarak biliniyordu.

Bulgaristan’daki bu baskılardan kurtulmak ve Türkiye adına müsabakalara katılmak için 1986’da Melbourne’de düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası’nda Türkiye Büyükelçiliği’ne sığınarak Türkiye’ye iltica etti. Türkiye’ye ilticasında ve getirilmesinde bizzat Turgut Özal devreye girdi.

Spor kariyerine 47 dünya rekoru, üç farklı olimpiyatta kazandığı 3 olimpiyat altın madalyası, 6 Avrupa şampiyonluğu ile 7 dünya şampiyonluğu sığdıran Naim Süleymanoğlu, kendi ağırlığının üç katı ağırlık kaldırabilen tek sporcu olarak da tarihe geçti. 15 yaşında ilk dünya rekoruna imza atan sporcu, Türkiye’ye güreş dışında olimpiyatlarda da altın madalya kazandıran ilk sporcu oldu. Naim Süleymanoğlu 18 Kasım 2017 günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

 

19-04/06/hayat-van-eck-1554548091.jpg

CEP HERKÜLÜ’NÜ CANLANDIRACAK OLAN HAYAT VAN ECK KİMDİR?

Cep Herkülü filminde Naim Süleymanoğlu’nu Hayat Van Eck canlandıracak. Peki, Hayat Van Eck kimdir?

Hollanda’nın Amsterdam kentinde dünyaya gelen Eck, 6 yaşına kadar Hollanda’da yaşadı. 6 yaşından sonra ailesiyle birlikte İzmir’e yerleşti ve burada yaşamaya başladı. Babası Hollandalı olan Eck’in annesi bir Türk’tür.

2017 yılında oyuncu ve yönetmen Onur Saylak’ın Daha isimli sinema filminde rol alan Eck, filmde canlandırdığı Gaza rolüyle 24. Adana Altın Koza Film Festivali’nde Umut Veren Genç Oyuncu ödülünü kazandı.

Naim Süleymanoğlu kimdir, nerelidir? Unutulmaz halteci Naim Süleymanoğlu’nun hayatı film oluyor. Türk halkına birçok defa büyük gururlar yaşatan, 47 dünya rekoru, 6 Avrupa şampiyonluğu ile 7 dünya şampiyonluğu bulunan Naim Süleymanoğlu’nu 2017 yılında kaybetmiştik. ‘Cep herkülü’ olarak anılan efsane haltercinin hayatı film olacak.

Karar

Reklamlar