Bir grup vatandaş, uzun yıllardan beri süregelen geleneği devam ettirmek için Momçilgrad’ta (Mestanlı) halter sporunu yeniden canlandırıyor. Geçen yılın sonunda kurulan Naim Süleymanoğlu Halter Spor Kulübü’nün yarışmacıları artık ulusal şampiyonalarda madalya kazanmaya başladı. Kulüp, “Meatsa”, “Makaza”, “Max 2000”, “Erastroy” şirketleri, Ustra Otel Kompleksi ve Belediye Başkanı Sunay Hasan’ın şahsında Momçilgrad Belediyesi tarafından desteklenmektedir. Kulübün antrenörü, birçok Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu yetiştiren antrenör Valentin Gemeciev’dir.

Naim Süleymanoğlu Halter Spor Kulübü Başkanı Kemal Mustafa,” Ulusal şampiyonlar turnuvalarına katılım kriterlerini yerine getirmekle kalmayıp madalya sahibi de olduk” diye ifade etti. Kemço lakabıyla bilinen Kemal Mustafa, mayıs ayının sonunda Haskovo (Hasköy) şehrinde düzenlenen Bulgaristan Ferdi Halter Şampiyonası’nda kulübün yarışmacıları Ayşe Mehmedova ve Anife Behçet’in altın ve gümüş madalya kazandıklarını belirtti. Kızların, Sliven (İslimye) şehrinde düzenlenen Bulgaristan Takım ve Ferdi Halter Şampiyonası’nda da altın ve gümüş madalya kazandığı, kulüp takımının ise nihai sıralamada altıncı olduğu anlaşıldı.

Kemal Mustafa, “Takım henüz tamamlanmadı, ama iki kız şampiyon olma potansiyeline sahip” diye vurguladı.

Kulüp Başkanı, Naim Süleymanoğlu’nun adı verilen spor salonunda antrenman yapma imkanı sağlanmasından dolayı teşekkür etti.

Kemal Mustafa,” Sorun şu ki, spor ekipmanlarımız yok. Kadınlar için 7, erkekler için 7 ekipmana ihtiyacımız var” dedi. Şehrin ulusal turnuvalar için mükemmel bir spor salonuna ve otellere sahip olduğunu belirten kulüp Başkanı, spor salonunun donatılması için sponsor arandığını ifade etti.

Kemal Mustafa, ”Haziran ayında dünya halterinin efsanesi Naim Süleymanoğlu’nun anıtı açılacak. O zaman gereken ekipmanları temin edebilmemiz için sponsor bulunacağını umuyorum” dedi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar