Sotheby’s Müzayede Evi’nin bu hafta İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenleyeceği açık artırmalarda, Sultan II. Osman’ın tahta çıkışının resmedildiği tablo başta olmak üzere, Osmanlı dönemine ait birçok eser alıcı bulacak.

Sotheby’s tarafından her yıl düzenlenen Oryantalist ve Ortadoğu Sanat Haftası çerçevesinde yarın yapılacak “Oryantalist” ile çarşamba günü gerçekleşecek “İslam Dünyası Sanatı” başlıklı müzayedelerde 250’den fazla eser, Londra’da satışa çıkarılacak. İslam dünyası sanatı ve Ortadoğu kültürüne dikkati çekmek vesilesiyle düzenlenen açık artırmalarda, özellikle Osmanlı döneminde kullanılan eşyalar ile 19. yüzyıl İstanbul’unun manzarası ve günlük yaşamının resmedildiği tablolar yoğun ilgi topluyor.

Avrupalı sanatçıların gözünden İstanbul yarın yapılacak “Oryantalist” başlıklı müzayede yer alacak 40 eserin, 20 bin ile 1 milyon avro fiyat aralığında alıcı bulması bekleniyor. İstanbul’un, Avrupalı sanatçılar tarafından resmedildiği tabloların yer aldığı eserler arasında Türk ressam Şevket Dağ’ın da eseri bulunuyor.

Reklamlar