Müziğin ortak dili, üç ülkeden rotaryenleri Edirne’de buluşturdu. Criantem Müzz Yaylı Çalgılar Topluluğu, zengin repertuvarı ve performansıyla konseri izleyen Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan’dan katılan rotary kulübü temsilcilerini büyüledi. Konsere Bulgaristan’dan Kırcaali, Zlatograd (Darıdere) ve Smolyan (Paşmaklı), Yunanistan’dan Dedeağaç, Dimotika ve Kavala ve Türkiye’den Edirne Mimar Sinan ve Edirne rotary külüpleri katıldı.

Konser, Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü’nün faaliyete başlamasının 25. yıldönümü münasebetiyle düzenlendi. Bu konser, Dedeağaç Rotary Kulübü Başkanı Dr. Joanna Kuyumcu’nun öneri üzerine 2019’un başında yapılması kararlaştırılan bir dizi kültürel etkinlikler düzenleme girişiminin bir parçasıdır.

Konserden önce rotaryenler, üç ülkenin milli marşlarını dinlendi. Konser salonuna Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan bayrakları asıldı. Konsere katılan konuklar arasında Yunanistan’ın Edirne Başkonsolosluğu’nun bir temsilcisi de yer aldı.

Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü Dönem Başkanı Salim Ziya Özsoy, selamlama konuşmasında 25 yıllık tarihi boyunca kulüp üyelerinin dostluğu güçlendirmek ve ülkeler arasındaki sınırları ortadan kaldırmak için halklar arasında bağlar kurma ve eğitim ve uluslararası ilişkilerin gelişimi yönünde çok çalıştıklarını vurguladı. Özsoy’un ifadesine göre Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü tarafından bir dizi müzik etkinlikleri düzenlendi. Edirne’de gerçekleştirilen 21’inci Uluslararası Müzik Festivali’nde Bulgaristan’dan da katılımcılar vardı. 29 Mart’ta düzenlenen klasik müzik konserinde çok sayıda önde gelen sanatçı yer aldı. Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü, geçen yıl daveti üzerine Stara Zagora (Eski Zağra) Devlet Operası’nın, “Madam Butterfly” operasını Edirne’de sahnelemesinden dolayı gurur duyuyor.

Resim alanındaki “Bir Köprü de Biz Olalım“ projesiyle Edirne ve Kırcaali’den çocukların resim yapmaya teşvik edilmesi amaçlanıyor. Projeye Yunanistan’dan rotaryenlerin de katılması bekleniyor.

9.Bölge Güvernör Yardımcısı Nedyalka Rosenova ve Kırcaali Rotary Kulübü Başkanı Valentin Gogev, Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü’nün faaliyete başlamasının 25. Yıldönümü dolayısıyla ev sahiplerine tebriklerini sundular. Gogev, ev sahipliği yapan kulübü Kırcaali’de 18 Mayıs’ta düzenlenen hayırseverlik balosuna davet etti.

Dr. Yoanna Kuyumcu, ”Devlet sınırlarına ve politikacılara inat Dedeağaç’ta üç ülkeden rotaryenlerin birleşmesine karar verdik” dedi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar