Dışişleri Bakan Yardımcısı Vasil Marinov bugün Sofya Meclisi’nin Suriyeli mülteciler meselesine ilişkin olağanüstü oturumunda Momçilgrad (Mestanlı) ve Harmanli kasabalarında iki yeni mülteci kampı kurulacağını bildirdi. multecilere-ibadet-yeri-kurulacak
Marinov’un ifadesine göre devlet ülkeye giren sığınmacıların sınıra yakın yerlere yerleştirilmeleri için elinden gelen her şeyi yapacak. Fakat sığınmacıların mülteci statüsü almalarından sonra Sofya ve diğer büyük şehirlere gelmeyeceklerine dair hiçbir garantisinin olmadığını belirtti.

Marinov, başkentteki 3 860 Suriyeliden1 800’ünün erkek olduğunu bildirdi. Bakan Yardımcısı’nın ifadesine göre Suriyeliler Sofya içerisinde sorun yaratmıyorlar, fakat buna rağmen çok mülteci olan yerlerde bulunan polislerin sayısı arttırılmıştır.

Bir hayırsever vakfının mülteci kampları yakınlarına ibadet yerleri kurmaya karar verdiği açıklandı. Bununla merkezdeki camiye mülteci akını olmasının engellenmesi amaçlanıyor.

Marinov, “Sorun büyük ama Avrupa duyarlılık gösteriyor, Avrupa Birliği’nin sağladığı mali yardımla çok sayıda Suriyeliye erzak alınacak.

GERB Sofya Meclis Üyesi Tanya Georgieva Sofyalıların bu tür tutumu haketmediklerini öne sürerek, Marinov’un Sofya’da daha fazla sığınmacı yurtları kurulmayacağına dair söz vermesini israr etti. O, “Yürütme Kurulu’nun Kriz Kurulu’na dönüştürülmesi zamanı gelmedi mi?” diye soru yöneltti.

İç Makedon Devrimci Örgütü’nden (VMRO) Meclis Üyesi Angel Cambazki, Sofya sınırları içinde yeni ibadet yerlerinin kurulmasına kesinlikle karşı çıktı.

Cambazki, Bakan Yardımcısı’nın sığınmacıların kaçının Suriyeli olmayıp Bulgar devleti tarafından beslenip ceza verilmeden suç işlemek için başka ülkelerden Bulgaristan’a geldiklerine dair rapor sunmasını diledi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar