Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis ve İnşaattan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Katya Mitovska, dün Kırcaali’de yüksek teknolojili güç kaynağı sistemleri üretimi yapacak inşaatı devam eden fabrikayı ziyaret etti. Yeni fabrikanın proje koordinatörü ve müdürü Veli Şakir, Belediye Başkanına fabrika inşaatı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Güç kaynağı sistemleri üretimi yapacak fabrika, bina cepheleri ve çatısının inşaatı aşamasına kadar inşa edilmiştir. Dış yeraltı tesisleri, su ve kanalizasyon sistemleri ve iç elektrik hatları inşa edilmiştir. İç tesisatlar ve dikey planlama ile ilgili çalışmalar bitirilecek, yollar ve çevre düzenlemeleri yapılacak. Toplam inşaat alanı 8000 m²’ye yakın olacak.

İnşaat şirketi “Barrage Group” ile yapılan anlaşmaya göre fabrika inşaatının bitiş tarihi 2018 Eylül ayıdır. İnşaat tamamlandıktan sonra fabrikanın işletmeye açılmasına ilişkin prosedür başlatılacaktır. Müh. Azis, inşaatın hızla ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve yatırımın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için yerel makamlardan yardım sözü verdi.

International Power Supply (IPS) Şirketi’nin Kırcaali’de inşa ettiği yeni fabrikanın temel atma töreni 27 Eylül 2017 tarihinde yapıldı. Yatırım, 32 milyon leva değerindedir.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar