Mudanya Gazeteciler Derneği’nin 15 ay sürecek olan “Yerel Medyanın AB ile Uyumu” adlı projesi Avrupa Birliği’nden sağladığı destekle hayata geçti.

Avrupa Birliği ve Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyalogu III-Medya Hibe Programı kapsamında Mudanya Gazeteciler Derneği (MGD)’nin “Yerel Medyanın AB ile Uyumu” adlı proje başvurusu kabul edildi. Türkiye’de hibe almaya hak kazanan 16 dernekten biri olan MGD’nin 15 ay sürecek projesi çerçevesinde Bulgaristan ve İngiltere’de çeşitli temaslarda bulunacak gazeteciler, hem mesleki, hem de kültürel ziyaretlerle kültürlerarası diyaloga katkı sağlayacak.

MGD Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Gerçekçi, toplam bütçesi 93.733,70 Euro olan projenin yüzde 90’ının T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi’nden hibe olarak geleceğini, yüzde 10’luk kısmının ise dernek tarafından karşılanacağını bildirdi. Bulgar Gazeteciler Birliği ortaklığında, Mudanya Turizm İşletmecileri ve Otelciler Birliği Derneği’nin iştirakçiliğindeki proje kapsamında, AB’nin sektöre katkısı ve medya aktörlerinin kariyer gelişimine katkı sunmayı hedeflediklerini kaydeden Gerçekçi, üyelerin, yazılı ve görsel medya konusunda AB standartlarını da yerinde gözlemleyeceklerini söyledi.

Ziyaretlerde, AB öncesi ve sonrasındaki ülkedeki değişimi içeren medya kuruluşlarının arşivlerinden yararlanarak hazırlanacak belgesel filmin de startını vereceklerini belirten Gerçekçi, kasım ayı içerisinde proje koordinatörü Hüseyin Türker ve proje izleme ekibinden MGD Üyesi Erdoğan Paçin ile birlikte Bulgaristan’a gittiklerini, burada Bulgar Gazeteciler Birliği Başkanı Snezhana Todorova ile faaliyet programının detayları hakkında konuştuklarını kaydetti.

Reklamlar