Artık üçüncü yıl Ardino’nun (Eğridere) Mleçino (Sütkesiği) köyünde 1 Mayıs’ta şenlik düzenlendi. Köy şenliği, Mleçino Muhtarlığı ve yerel Lüben Karavelov Toplum Merkezi tarafından düzenlendi. Şenliğe etraftaki Bogatino (Çorbacılar), Gorno ve Dolno Prahovo (Tosçalı ve Amatlar), Başevo (Hallar), Kitnitsa (Yatacık), Borovitsa (Çamdere) ve Türkiye, Belçika, Hollanda ve İngiltere’den göçmenler geldiler. mlecine-senlik

Şenliğe Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Kırcaali Milletvekili Müh. Erdinç Hayrulla, Kırcaali Vali Yardımcısı Nazmi Mümün, Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat ve tüm Belediye yönetimi teşrif ettiler. Köy şenliğinde Ardinoluların dostu Gümürcine Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman özel konuktu.

Resmi Murat, “Bu bayramlara manevi açıdan ihtiyacımız var. Bu tür etkinliklerin düzenlenmesi için
herede olursak olalım daha iyi altyapıya sahip olunması için bölgeye yatırımlar yapmalıyız. Belediye yönetimi tüm sorumluluğunun bilinci içerisinde mevcut altapıya iyi idareci olmaya çalışmaktadır. Şu anda ilçe sınırları içinde spor sahaları kurulmaktadır, yol altyapısı iyileştirilmektedir, yerleşim yerlerine içme suyu temin edilmektedir” dedi.

49 yaşındaki Mümünali Bayramoğlu Mleçino şenliğine ilk defa katılıyor. Mleçino’da dünyaya gelen adam 20 yıldan fazla artık İngiltere’de yaşamaktadır. Mümünali Bayramoğlu, “Bu güzel geleneği sürdürmeye çalışan organizatörlere teşekkür ederim. İngiltere’de kendi işyeri açtım ve sık sık sıla ziyareti yapma imkanım yok. Burasının havası temiz, insanları ise güleryüzlü ve iyidirler” diye paylaştı.

Programda spor ve kültür etkinlikleri vardı. Serbest güreş, küçük kalelerde futbol ve satranç turnuvaları düzenlendi. yemek sergisi de düzenlendi. Kobilyane Nikola Yonkov Vaptsarov Toplum

Merkezi çatısı altında bulunan İsmigül Mümün yönetimindeki folklor grubu popüler Bulgar ve Türk halkoyunları gösterisi sundu, programa renk kattı.

 

Güner Şükrü – Kırcaali Haber

Reklamlar