Mineralni Bani (Meriçler) Belediyesi’nde Kurban Bayramı için fakir olan Müslümanlara dağıtılması üzere 4 koç kesildi. Kurban kesim töreninde Mineralni Bani Belediye Başkanı Mümün İskender ve Belediye Başkan Yardımcısı Musa Çolak, köy muhtarları ve vatandaşlar hazır bulundular. kurban-kocTörende konuk olarak Çepelare’nin Zabırdo köyü muhtarı Valentin Çerpokov yer aldı. Mümün İskender ile birlikte ikisi ayak üstü iki Rodop ilçesinin kardeş olması imkanlarını konuştular. Zabırdo köyünün nüfusu yaklaşık 1 000 kişi, fakat köydeki Harika Köprüler adlı doğa harikasını görmeye gelen turistlerin sayısı da o kadar oluyor.

Hayvanlar kesilmeden önce imam İslam’ın temel değerlerini hatırlatarak kurban kesimi kurallarının uygulanmasına dair nasihat etti. Geleneğe göre kurbanın eti üçe bölünüyor. Birisi kesenin kendisine ve karşıladığı konuklara, ikincisi yakın ve komşulara, üçüncüsüyse fakirlere dağıtılıyor. Kurban Yüce Allah’ın verdiği nimetlere karşılık şükran ifadesidir. Kurban Bayramı’nda insanlar birbirini affederler.

Kurban etleri önceden muhtar ve vekillerinin hazırladığı listelere göre bölgedeki sosyal bakımdan zayıf kimse ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Fakirlere etten başka bir kilo pirinç, un, tuz ve ayçiçek yağı bulunan gıda paketleri de dağıtıldı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar