Haskovo (Hasköy) iline bağlı kaplıcalarıyla ünlü Mineralni Bani (Meriçler) ilçe merkezinde düzenlenen 19.Uluslararası Çocuk Etnik Azınlıklar Festivali’ne Bulgaristan’ın 16 ilinde yer alan 38 yerleşim yerinden 2000’e yakın çocuk, 80 amatör sanatçı grubu, 72 bireysel yetenek, ikili ve üçlü grupların yanı sıra yurt dışından 18 dans grubu katılacak. Festivale ev sahipliği yapan Mineralni Bani Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan açıklamaya göre festival, 31 Mayıs 2019 Cuma günü başlayacak. Programa yurt içinden ve Bosna-Hersek, Gürcistan, Makedonya, Moldova, Sırbistan ve Türkiye’den çocuklar katılacak. Çocuklar, yurt içi ve yurt dışından 80’in üzerinde okulu, halk toplum merkezini, birleşik çocuk merkezlerini (ODK), anaokullarını, kültür merkezleri ve sanat okullarını temsil edecekler.

Festival, Bulgaristan Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (KNSB) ve Prof. Dr. Jelyazko Hristov Hayırseverlik Fonu Derneği’nin desteği ile organize edilmektedir. Uluslararası Çocuk Etnik Azınlıklar Festivali, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Biser Petkov’un himayelerinde gerçekleştiriliyor.

Sanat, hayatın güzelliği ve tadıdır ve dans, ruhun gizli dilidir. Müzik, şarkı ve dansın evrensel dili, mesaj göndermenin ve kültür, gelenek ve değerler hakkında bilgi vermenin en anlaşılır yoludur!

Nakış, dikiş, örgü, yün ürünler, foklorik bebekler ve takılar, seramikçilik, el boyaması kumaşlar, boyalı kaplar ve başka zanaat alanında ustalar, uyguladıkları el sanatlarını tanıtacaklar. Bulgaristan Trafik Kazası Mağdurları Derneği, katılımcıların ve festivalin konuklarının yollarda trafik güvenliği konusunda farkındalıklarının artmasına katkı sağlayacaktır.

Program kapsamında hediyeli eğlenceli oyunlar da düzenlenecek. Bu oyunlarda tüm festival katılımcıları ve konukların, Uluslararası Çocuk Etnik Azınlıklar Festivali’nden hatıralık hediye alma şansı olacak.

Önemli bir uluslararası kültürel etkinlik ve popüler ve sabırsızlıkla beklenen bir çocuk bayramı haline gelen Uluslararası Çocuk Etnik Azınlıklar Festivali’nin açılış töreni, 31 Mayıs 2019’da saat 10.00’da Yaz Tiyatro Sahnesi’nde gerçekleştirilecek.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar