Kültür Bakanı Boil Banov ve Bulgaristan’ın 2018 yılında AB Konseyi Dönem Başkanlığı’ndan Sorumlu Bakan Lilyana Pavlova, bugün düzenlenen törenle onarım maliyeti 45 milyon levayı bulan Sofya’daki Milli Kültür Sarayı’nı (NDK) yeniden hizmete açtılar.

Bulgaristan’ın AB Konseyi Dönem Başkanlığı sırasında en önemli etkinliklerin gerçekleştirileceği 3 Nolu Salon hizmete hazır, ancak temizlenmesi ve başkanlık başlangıcına hazırlık yapılabilmesi için önümüzdeki Noel ve Yılbaşı dolayısıyla resmi tatil günlerinde NDK kapalı olacak.

İlk etkinlik yetenekli çocukların buluşacağı 7 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşecek. 11-12 Ocak tarihlerinde ise NDK’da AB Komisyonu oturum yapacak.

Lilyana Pavlova, “Bulgaristan’ın AB Konseyi Başkanlığı sırasında NDK’nın A6 Girişi kullanılacak. AB komiserleri, yabancı başbakanlar ve başka yüksek konuklar için bu giriş kullanılacak. Delegeler için ise A4 girişinin kullanılması öngörülüyor” diye bildirdi.

Banov, “32 yüksek etkinliğin düzenleneceği NDK 3 Nolu Salonu, Avrupa’da eşi benzeri olmayan bir salon” dedi. Pavlova, “Bu salon tamamen yenilendi, salonun tavanı değiştirildi, yeni teknik donanım sağlandı” diye izah etti.

Delegeler, NDK binası yakınındaki eski “Sky Plaza” restoranı bulunan mekanda yemek yiyecekler, AB ülkelerinin başbakanları ve cumhurbaşkanları ise küçük bir yan odada verilecek öğle yemeğinde buluşacaklar. Başkanlık için NDK binasında bulunan büyük mutfak bölümü de yenilendi. Bu bölüm, eski Bulgar Komünist Partisi (BKP) 13. Milli Kongresi için olmak üzere NDK’nin tarihinde sadece bir defa kullanılmıştır.

Diğer etkinliklerin düzenleneceği 7,8 ve 9 nolu salonlar da onarıldı. Pavlova’nın ifadelerine göre önümüzdeki 6 ay içinde bu salonlardan 22 bin kişi geçecek.

Pavlova, “Bu salonlar gerekse konferanslar, gerekse yuvarlak masa toplantıları için kullanılacak şekilde düzenlenebilir. 9 nolu salonda ise kültürel etkinlikler yapılacak ve orada yere oturulacak” diye ifade etti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar