Momçilgrad (Mestanlı) halkı, Çocuk Hayali Vakfı tarafından ulusal çapta yürütülen Bulgaristan’da Çocuk Doğur Kampanyası’nı aktif olarak destekledi. Doğu Rodop Dağları’nın eteklerinde yer alan Momçilgrad kasabası parkındaki açık sahnede gerçekleştirilen kampanya tanıtım programında sahne alan pop müzik sanatçısı Tedi Katsarova, pop ve rock sanatçısı Diço ve rock grubunu izlemeye çok sayıda vatandaş geldi. İki saatten fazla süren program, Momçilgrad’dan yetenekli çocukların sunduğu gösterilerle başladı. Daha sonra sahne alan Tedi Katsarova ile birlikte ebeveynleriyle birlikte etkinliğe gelen onlarca çocuk şarkı söyleyip dans etti.

Kampanyayı başlatan Evelina Ruskova, Bulgaristan’da Çocuk Doğur Kampanyası’nın amacının, üreme sorunları ve finansal güçlük yaşayan çiftler için yardım toplamak olduğunu izah etti.

Ruskova,” Zorluklarla dolu bir geçmişim var, ama şimdi tüp bebek tedavi yöntemiyle ikiz çocuk annesiyim” diye kaydetti.

Momçilgrad Belediye Başkanı Sunay Hasan ve Belediye Meclis Başkanı Ömer Hüseyin, kampanyayı sonuna kadar desteklediklerini açıkladılar.

Sunay Hasan,” Bir insanın dünyaya gelmesini desteklemekten daha asil ve doğal olan hiçbir şey yoktur. İşte bu sebepten dolayı Momçilgrad Belediyesi, Bulgaristan’da Çocuk Doğur Kampanyası’nı destekleyen 9 belediyeden biri oldu” diye kaydetti. Belediye Başkanı, Momçilgrad Belediyesi’nin, Bulgaristan’da üreme sorunları olan ailelere maddi destek vermeye başlayan ilk belediyelerden biri olduğunu ekledi.

Sunay Hasan, ”Şimdiye kadar üreme sorunları olan 12 aileye maddi destek verdik. Size temin ederim ki bunu yapmaya gelecekte de devam edeceğiz” dedi.

Ünlü rock sanatçısı Diço’nun sahneye çıkması izleyicilerde büyük heyecan yarattı.

Diço,” Tekrar sizinle olduğum için mutluyum. Momçilgrad en sevdiğim yerlerden biri. Burada çok arkadaşım var ve buralara daima memnuniyetle geliyorum. Belediye Başkanı Sunay Hasan’a kampanyayı desteklediği için teşekkür ederim” dedi. Konser, iki sevilen sanatçının seslendirdiği hit parçalarla devam etti. Program kapsamında DJ Djane Monique, DJ programı sundu, ayrıca lazer şovu da vardı.

Konserin sonunda Tedi ve Diço, onlarla birlikte sahnede şarkı söyleyip dans eden çocuklarla selfie yaptılar.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar