Momçilgrad (Mestanlı) kasabasında düzenlenen iftarda Müslüman ve Hıristiyanlar aynı sofrada buluştu. İftar yemeği Kadir Gecesi’ne birkaç saat kala verildi. Organizasyon D Ticaret Bankası sahibi Fuat Güven, Bursa Mestanlı Yöresi Kültür ve Dyanışma Derneği ve Momçilgrad Belediyesi’ne ait.
mestanli-iftarİftar için merkez meydana aralarında çok sayıda misafir de bulunan bine yakın Müslüman ve Hıristiyan toplandı. Onlar yerel Zeybekler Grubu’nun sunduğu gösteri ve danslarını hayranlıkla izlediler.

Momçilgrad Belediye Başkanı Akif Akif, “İki yıldan beri bizim Hıristiyan ve Müslüman kardeşlerimiz dini bayramlar sırasında aynı sofrayı paylaşıyorlar. Bulgar toplumu etnik ve dini farklılıklara bakılmaksızın birbirine daha yakın olup tanımaya çalışmalıdır. Bu akşam Mestanlılar kasaba meydanında bir araya gelerek bir kez daha evrensel kardeşlik ve iyi komşuluklarının daha asırlar boyu süreceğini kanıtlıyorlar” dedi.

Başkan, Kadir Gecesi’nin günahlarının bağışlandığı kutsal bir gece olmakla birlikte insanları birleştiren geniş imkanlar sunduğunu hatırlattı.

Belediye Başkanı, D Ticaret Bankası sahibi Fuat Güven, Bursa Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Öztürk ve de iftarın organize edilmesi için mali destekte bulunan yerli iş adamlarına özel teşekkürlerini sundu.

İftara katılan resmi konuklar arasında T.C. Filibe Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Gürler Gürsoy, Kırcaali milletvekilleri Erdinç Hayrulla ve Mustafa Ahmed, Kırcaali vali yardımcıları Musa Yusuf ve Nazmi Mümün, eski milletvekili Ahmed Hüseyin ve Kırcaali ilinden Belediye ve Meclis başkanları hazır bulundular.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar