Momçilgrad (Mestanlı) Belediyesi bugün köy muhtarlarının Kırcaali Bitki Koruma Müdürlüğü ve Momçilgrad Devlet Orman İşletmesi temsilcileriyle Fas çekirgesi ile ağaçların yapraklarını kemiren tırtılların istilasına karşı mücadele imkanlarının tartışılması amacıyla görüşme düzenledi.

agac-kuruGruevo, Sedlari, Gorsko Dülevo köyleri topraklarında ve Nanovitsa bölgesinde Fas çekirgesi salgınları meydana geldi. Bir ay önce Momçilgrad Belediyesi ilaçlar sağladı, köy muhtarları ise ekim yapılan alanlarda motorlu püskürtücülerle ilaçlama yapılmasını organize ettiler. Fakat böcekler ekili alanlara istila etmeye devam ediyor. Uzmanlar felaketin söz konusu olmadığını yorumladı, yani bu durumda helikopterlerle ilaç püskürtülmesi beklenemez.

Aynı zamanda muhtarlar, tırtılların da meyve ağaçlarıyla ormanları istila ettiklerini bildiriyorlar. Muhtarlar, yoklama yapıp ağaç yapraklarını kemiren tırtılların yayılması üzere denetleme yapılması için Momçilgrad Devlet Orman İşletmesi’ne yazılı ihbarda bulunacaklar.

Tırtıllar, Bivolyane, Postnik, Pazartsi, Lale, Zvezdel, Celepsko, Nanovitsa ve başka köylerin bölgelerindeki ormanları istila ediyor. Bir hafta önce uzmanların denetimi tırtılların yayılması zarar verecek düzeyde olmadığını göstermiş. Fakat bugün muhtarlar, tırtılların yayılmaya devam ettiklerini bildirdiler.

 

Kırcalai Haber

Reklamlar