Momçilgrad’da (Mestanlı) düzenlenen Sonbahar Şenlikleri programı kapsamında ikinci gün Ardino (Eğriere) Rodopska İskra Toplum Merkezi’nin sunduğu konserden yanı sıra geleneksel serbest güreş turnuvası da yapıldı. Turnuvaya Kırcaali, Haskovo (Hasköy), Plovdiv (Filibe) ve Varna şehirlerinden yarışmacılar katıldı. Kasaba parkında düzenlenen güreş oyunlarında 20 pehlivan gücünü denedi. mestanlida-serbest-gures-turnuvasiTurnuvada başpehlivan olana verilen canlı bir koçtan ibaret büyük ödülü 17 yaşındaki Dimitır İvanov kazandı. İvanov bu ödülü Varna’dan Veliko Velikov ile paylaştı. Farklı kategorilerde ilk üç yarışmacıya para ödülleri verildi.

Momçilgrad doğumlu Dimitır İvanov’un ailesi Kırcaali’de yaşıyor. İvanov, eğitimine devam ettiği Dimitrovgrad (Kayacık) takımında yer alıyor. Farklı yaş grubu kategorilerinde Bulgaristan’ın 8 kez milli şampiyonluğunu elde ediyor. Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 17 yaş altı kategorisinde 4.yeri kazanırken çok sayıda uluslararası güreş turnuvalarında birinciliği elde etmiştir.

Ödülleri veren Momçilgrad Belediye Başkan Yardımcısı Erol Mehmet, pehlivanları cesaret ve özverilerinden dolayı tebrik etti. Sayın Mehmet, Momçilgrad Belediye yönetiminin arzusu güreş turnuvasının gelenek haline gelip daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilmesi olduğunu belirtti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar