Momçilgrad’ın (Mestanlı) merkezinde sevilen masal kahramanları Hitır Petır (Kurnaz Petır) ve Nasreddin Hoca’nın anıtının açılışı yapıldı. Heykelin yaratılması fikri yerel topluma aitti ve amaç, belediyedeki kültür ve topluluk çeşitliliğinin zenginliğinin bir sembolüne sahip olmaktı. Proje “Momçilgrad – Krumovgrad” Yerel Girişim Grubu’na aittir.

İki masal kahramanının figürleri gerçek boyutlarda ve ünlü Bulgaristanlı heykeltıraş Seyfetin Şekerov – Sefo tarafından yapıldı.

Törende Momçilgrad Belediye Çocuk Merkezi vokalisti Nur İsmail bir performans sergiledi ve aktörler Mehmed Bilal ve Simeon Çauşev tarafından canlandırılan Hitır Petır ve Nasreddin Hoca hakkında bir hikaye kitabı etüdü yer aldı.

Momçilgrad Belediye Başkanı İlknur Kâzım, “Momçilgrad’da farklı etnik kökenlerin ve dinlerin farklı temsilcileri onlarca yıldır bir arada yaşıyor. Burada, atalarımızın bize miras bıraktığı gibi, günlük yaşamda ve bayramlarda bir aradayız. Biz renkli bir topluluğuz. Hitır Petır ve Nasreddin Hoca anıtı, Momçilgrad’ı eşsiz kılan kültür çeşitliliğinin bir sembolüdür,” dedi .

Seyfetin Şekerov’a hoşgörü ve anlayışı teşvik ettiği için bir onur plaketi takdim etti.

Kırcaali Haber

Reklamlar