Momçilgrad (Mestanlı) Belediye Başkanı Sunay Hasan, kasaba hastanesinde çalışan hekimler ve hemşirelerle yaptığı görüşmede, “Yaz sonunda Momçilgrad ilçesine bağlı farklı yerleşim yerlerinde oturan 600’den fazla kişinin ücretsiz olarak sağlık testleri yapılmasına başlanacak. Farklı yaşlardaki kadın ve erkeklerin hemogram testleri (tam kan sayımı), tiroid bezi testleri, kan şekeri testleri, tümör belirteçleri testleri ve başka testleri yapılacaktır. Amaç, morbidite oranının hangi seviyede olduğunu ve bölge sakinlerinin ne tür hastalıkları olduğunu görmek için bir veri tabanı oluşturmak ve sonuçları analiz etmektir” diye açıkladı.

İlçe sakinlerine yönelik ücretsiz sağlık testleri, belediye hastanesinde fuayelerin, merdivenlerin ve asansörlerin onarıldığı bir proje kapsamında yapılacaktır. Sağlık kurumu, yeni bir çok amaçlı ultrason cihazı, uyumlu bir gaz analizörü ve hastabaşı monitörüne sahip bir anestezi cihazı, X-ışınları test sonuçlarını sayısallaştırma sistemi ve 3 bilgisayar ile donatıldı.

Sunay Hasan, ”Kapsamlı sağlık araştırması ve analiz sonuçlarının, önleyici faaliyetlerde sizin için çok yararlı olacak bilgiler sağlayacağına inanıyorum. Sizinle ortak bir hedefimiz var – Momçilgrad ilçesindeki insanların yaşam kalitesini artırmak. Ülkede yaşam koşullarının bu kadar iyi olduğu başka bir belediye hastanesi var mı acaba? Klinik yollar çerçevesinde sunulan sağlık hizmetlerine yönelik tüm ekipmanlar yenilendi. Ne yazık ki, sağlık personeli ile ilgili bir sorun var, ancak bu ülke genelinde böyledir.

Ekibimiz her zaman ilçede sağlık kurumlarını desteklemiştir. Gelecekte de böyle olacağını size temin ederim” diye konuştu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar