Momçilgrad (Mestanlı) İlçesi’nde 600 çocuğa mevcut 2013/2014 ders yılında ücretsiz olarak meyve ve sebze verilecek. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Okul Meyvesi şemasına dahil edilmek üzere onaylanan adaylar arasında Nanovitsa (Ali Bey Konağı), Gruevo (Hayranlar), Raven (Cumayanı) ve ilçe sınırlarındaki tüm anaokul ve kreşler de bulunuyor. cocuklar-anaokulundaBu yıl Okul Meyve şeması tüm kreş/anaokul çocuklarını ve 1-4.sınıf öğrencilerini kapsıyor. Kasım ayının başından ders yılının sonuna kadar çocuklara okullarda elma, armut, şeftali, erik, kiraz, üzüm, muz, mandalina, portakal, greyfurt, kivi, domates, salatalık ve havuç gibi her türlü meyve ve sebze ikram edilecek.

Bu yılki Okul Meyvesi şemasına aday Momçilgrad İlçesi’nden onaylanan eğitim ve çocuk kurumlarının sayısında artış görülüyor. Kıyaslama yapılacak olursa, geçen ders yılında onaylanan aday 5 iken, bu yıl iki misli fazla.
Bu şema uygulamasına karşı olan ilginin artması son 3 yılda başarılı uygulanması ve kanunlarda elverişli değişiklikler yapılmasından kaynaklanıyor.

Çocuklara okulda meyve ve sebze ikramıyla özellikle beslenme alışkanlıklarının oluştuğu yaşta çocukların beslenmesinde meyve ve sebzelerin oranının artması amaçlanıyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar