Momçilgrad Belediye Başkanı Akif Akif köy muhtarlarıyla gerçekleştirdiği geleneksel toplantıda, “Momçilgrad Belediyesi’nin baraj ve küçük barajların tam kontrol ve yönetimi sorumluluğunu üstlenmeye hazırlığı var” diye kaydetti. Yerel yönetim temsilcileri nüfusa bir ek risk taşıyan havuzları temizleyip bakımını yapmaya hazır olduklarını ifade ettiler. mestanli-belediyesi-baraj-ve-kucuk-baraj-kontrol-yonetimi

Akif Akif, “Yapılan araştırmalar şu anda havuzların büyük bir bölümünün bakımsız olduğunu ve acil olarak güçlendirme faaliyetlerinin gerekli olduğunu ortaya çıkardı. Zaten bu sebepten dolayı özellikle tarım alanında nüfusun bu tür ihtiyaçları karşılanamıyor.

Momçilgrad Belediyesi, sınırları dahilinde bulunan tüm baraj ve küçük barajları onların güvenli hale getirilmesi ve bakımını üstlendiğinin farkına vararak idare etme imkanına sahip” diye paylaştı.

Gelecek haftalarda Momçilgrad Belediye Başkanı, barajların idare edilmesi kontrolünün belediyeler tarafından üstlenmesi imkanlarının konuşulacağı komşu belediyelerin başkanlarıyla görüşecek. Bu konuda uzlaşmaya varılırsa Sayın Akif’in fikri Tarım ve Gıda Bakanı Prof. Dimitır Grekov’a tanıtılacak.

Aynı zamanda köy muhtarlarıyla yapılan görüşmede yeni ısıtma sezonu için yakma odun tedariki üzerine konuşuldu. Momçilgrad Belediyesi’nin sakinlerine Devlet Orman Fonu’ndan 1300 metreküp odun belirlendiği belli oldu. Şu ana kadar Momçilgrad ve Konçe, Pazartsi, Lale, Drumçe, Obiçnik ve Piyavets köylerine 640 metre küp odun sağlandığı anlaşıldı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar