Momçilgrad (Mestanlı) Belediyesi, Çocuk Hayali Vakfı tarafından ulusal çapta yürütülen Bulgaristan’da Çocuk Doğur Kampanyası’na katılan 9 Bulgar belediyesinden biridir. 26 Haziran 2019 Çarşamba saat 20.00’de Momçilgrad kasabası parkındaki açık sahnede kampanya tanıtım programı gerçekleştirilecek.

Kasaba sakinleri ve misafirleri, sevilen şarkılarını seslendirecek olan pop müzik sanatçısı Tedi Katsarova, pop ve rock sanatçısı Diço ve rock grubunu yakından izleyebilecek. Lazer şovu ve DJ Djane Monique’in sunacağı DJ programı da olacak. Programın sunuculuğunu BG Radyo’da sunucu olan Nasko yapacak.

Kampanya, Zorluklarla dolu bir geçmişi olan ve şimdi tüp bebek tedavi yöntemiyle ikiz çocuk annesi olan Evelina Ruskova’nın girişimiyle başladı. Amaç, üreme sorunları ve finansal güçlük yaşayan çiftler için internetten bağış toplama platformu olan DMS bağış hattını popülerize etmektir.

Momçilgrad Belediye Başkanı Sunay Hasan, ”Kampanyanın bir parçası olduk, çünkü buna değer. Momçilgrad Belediyesi, Bulgaristan’da üreme sorunları olan ailelere maddi destek vermeye başlayan ilk belediyelerden biridir. Ben daha fazla insanın duyarlı olacağını ve kampanyaya katılacağını içtenlikle umuyorum” diye kaydetti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar