Mestanlı(Momçilgrad) Belediye Başkanı Akif Akif ve yardımcıları Erol Mehmet ve Müh. Mehmet Mehmet, yeni eğitim öğretim yılına birkaç hafta kala kasabadaki okulları ziyaret ettiler. mestanli-beld-bask-akif-akif-okullari-incelediYerel yönetim, yaz tatilinde çocukların güvenliği açısından tüm önlemlerin alındığından şüphe kalmaması için okul binası ve bahçeleri, sınıf odalarının durumunu yerinde görmek istediler. Belediye Başkanı’nın sürpriz olan bu sabah turu Vasil Levski Makine ve Hafif Sanayi Lisesi’nden başladı. Daha sonra Nikola Vaptsarov Lisesi, Petır Beron İlköğretim Okulu ve Sveti Sveti Kiril ve Metodiy Turizm Lisesi’nin müdürleriyle görüştü.

Okullarda okulların açılacağı 15 Eylül için yoğun bir hazırlık yapıldığı görüldü. Mestanlı(Momçilgrad) Belediyesi tarafından oluşturulan ekipler okul bahçelerinin temizlenmesi, okul binalarının yenilenmesi ve odaların yeniden boyanması için yardımcı oldular. Belediye Başkanı, gelecek eğitim öğretim yılının başlamasından önce okulların hazır olması için çalışma temposunun hızlandırılmasını ısrar etti.

Okul müdürleri, öğrencilerin tamamen yenilenen okullara ayak basacaklarına dair kanaat getirdiler. Önümüzdeki on gün içinde belediye yönetimi yeniden okulların durumunu kontrol edecek. Akif Akif, okulların stabilleşmesine yönelik projelerin hazırlanması konusunda yardım edeceğini kaydetti.
Akif Akif, “Momçilgrad Belediyesi’nde öğrencilere en iyi koşulların sağlanması için eğitim altyapısının stabil durumda korunmasını istiyoruz. Çalışmalarımız sıkı kural ve istemlere dayanmaktadır ve artık olumlu sonuçların görüldüğünü düşünüyorum. Müdürlerin, yapılan çalışmaların temposunu hızlandıracaklarını ve okulların ilk okul gününe hazır olacaklarını umuyorum” diye paylaştı.

Önümüzdeki günlerde Mestanlı(Momçilgrad) Belediyesi aynı şekilde diğer yerleşim yerlerindeki kreş/anaokulları ve okulları da denetleyecek. Gelecek hafta ziyaretler planlanıyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar