Mestan, Borisov’a açık mektup gönderdi ve ağzının payını verdi: Seçimden sonra Bulgaristan seçenek ışığı arayacak.

lutfi-mestan-hoh-dps

Lütfi Mestan

Lideri Lütfi Mestan GERB lideri ve Başbakan Boyko Borisov’un DOST tarafından gönüllü olarak önerilen seçim desteğiyle ilgili  “İstenmeden sunulan hizmet en büyük kötülüktür” sözlerine borçlu kalmadı ve anında beklenen cevabı verdi.

GERB liderine partisi adına mektup gönderen Mestan şöyle dedi: Cumhurbaşkanı seçimlerinden sonra Bulgaristan “beyaz seçenek” karşısında kalacaktır. Bir Çin değimi olan “beyaz seçenek” Bulgaristan için kayıtsız koşulsuz NATO ve Avrupa Birliği seçeneğidir.

 

Birkaç gün önce Dost partisi tarafından Borisov’un GERB’e sunulacağı ifade edilen oy desteği, “Borisov’a, GERB’e ya da adayı Tsaçeva’ya  değil,” ülkemizin bundan böyle de “Avrupa ve Atlantik ülkesi olarak kalması” için verilecektir, deniyor.

Biraz alçak gönüllü olsanız iyi olur. Ne ben ne de 17 bin üyesi olan genç partimin üyelerinden herhangi biri, özelikle şahsen size “bize İncil’den istenmeyen hayır masalını anımsatmanız için” destek sunmadık.” Denen mektup şöyle devam ediyor:

“Oluşan durum öyle ki, son hesapta bu seçimde Tsaçeva ile Gen. Radev arasında çizgi çekilecek. İkinci kazanabilir. İhtimal büyüktür. Avrupa ve Atlantikçilikten yana olmayı bir değer olarak kabul eden her vatandaşın elinden geleni ardına koymaması siyasi sorumluluk konusu oldu. Açıkladığımız kararın gerekçeleri GERB ve adayınızdan çok daha yüksek bir konumdadır.

 

 

Reklamlar