Tekirdağ‘a bağlı Malkara Belediyesi, Bulgaristan‘ın Cebel (Djebel) Belediyesi ile süresiz olarak Kardeş Belediye ilişkisinin başlatılarak hayata geçirilmesi için protokol taslağınıİçişleri Bakanlığı‘nın onayına sunacak.

Malkara Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Malkara Belediye BaşkanıUlaş Yurdakul Başkanlığında gerçekleştirildi. Açılış konuşması, yoklama, Mustafa Kemal Atatürk ile tüm silah arkadaşları adına saygı duruşunda bulunulması ve meclis gündem maddelerinin okunması ile başlayan toplantıda, birimlerin yazıları görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

Toplantıda, gündemin 5. maddesinde yer alan Strateji Geliştirme Müdürlüğünün Kardeş Belediye İlişkileri hakkındaki yazısı görüşüldü. Malkara Belediyesi olarak ortak kültür paylaşılan Cebel (Djebel) Belediyesi ile; ‘Yöresel kültürün karşılıklı işbirliği içinde yaşatılması, bölgesel kalkınma hedeflerine ulaşabilme, yerel hizmetlerde işbirliği yapma, gençlerin bir araya gelerek ortak projeler yürütmesi, her iki kentin hemşehrileri arasında kardeşlik ilişkilerinin güçlendirilmesi, yerel yönetimlere sivil toplum kuruluşlarının katılımının desteklenmesi, Avrupa Birliği hibe programlarına ortak proje çalışmaları ve sosyal yaşamın desteklenmesi’ konularında sosyal, kültürel, ekonomik hayata katkı sunucu ortak çalışmalar yürütmek üzere kardeş belediye ilişkisi kurmak için MalkaraBelediyesi’nin gönderdiği niyet mektubuna Cebel (Djebel) Belediyesi’nden gelen olumlu cevap üzerine süresiz olarak Kardeş Belediye ilişkisinin başlatılarak hayata geçirilmesi için protokol taslağının hazırlanarak İçişleri Bakanlığı‘nın onayına sunulması oy birliğiyle kabul edildi.

Öte yandan, Gazibey Mahallesi, Ağırbağ Çeşme Mevkii Hacıilbey İlkokulu’nun Malkara‘nın tarihi dokusunun korunması ve halkın kullanımına açılması amacıyla mevcut imar planındaki eğitim niteliğine uygun olarak restorasyonun yapılması için 5 Yıllık İmar Programına dahil edilmesi konusu görüşülerek İmar Komisyonuna havale edildi.

Meclis toplantısının ardından Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul tarafından Bahar Tesislerinde Belediye Başkan Yardımcılarına, Belediye Meclis Üyelerine, Birim Müdürlerine ve eşlerine yemek verildi

Reklamlar