Makedonya‘da 10. Uluslararası Balkan Eğitim ve Bilim Kongresi düzenlendi…

Makedonya‘nın Ohri şehrinde düzenlenen 10. Uluslararası Balkan Eğitim ve Bilim Kongresine Trakya Üniversitesinden 23 Öğretim görevlisi ve araştırmacı 30 bildiriyle katıldı.

Türkiye, Makedonya, Bulgaristan ve Hırvatistan Üniversitelerinin Eğitim Fakülteleriyle yapılan ortak çalışma sonucu gerçekleşen ‘Eğitim ve Küreselleşme konulu Kongre’de çeşitle ülkelerden katılan öğretim görevlileri ve araştırmacılar tarafından 200 bildiri sunuldu.

DHA‘ya konuşan Trakya Üniversitesi Edirne Eğitim Fakültesi’nden Yrd.Doç.Dr. Zerrin Balkaç, kongrenin 4 ülke arasında yapılan anlaşmayla gerçekleştiğini ve Uluslararası Balkan Eğitim Kongresine Türkiye Trakya Üniversitesi‘nden 23 katılımcının 30 bildiri sunduklarını söyledi. Sunulan bildirilerle eğitimdeki sorunlar,eğitimde entegrasyon,eğitimin çocuklar üzerinde olumlu yönleri, globalleşme, eğitime verilen destek gibi konuların gündeme geldiğini ifade etti.

Öğr.Gör. Galibiye Çetrez İşcan, sundukları bildirinin ana konusu otizmli çocuklara öz bakım becerilerini öğretmekle ilgili olduğunu ifade etti.

Sağlık Bilimler Enstitüsü yüksek lisans öğrencisi Elçin Nurçin, Öğr. Gör. Galibiye Çetrez İşcan ve Yeşim Fazlıoğlu’yla birlikte hazırladıkları Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları bildirisini sunduktan sonra bildiryle ilgili açıklamalarda bulundu. Elçin, araştırmalarında otizmli öğrencilere giyme becerilerini öretmek olduğunu ifade etti. Bu durumda olan öğrencilerin bağımsız yaşam becerilerini gerçekleştirebilmek için öz bakım becerilerinden biri olduğunu açıkladı.

Rehberlik ve Psikolojik danışman Dilber Tezel, Eğitim Kongresinde Öğr.Gör. Şule Yılmaz,Pınar Başar Şenyılmaz, Yeşim Fazlıoğlu ve Memduha Taş’la birlikte hazırladıkları 3 bildiriyi sunduklarını ifade etti. Bildirilerinin, Erken çocuklukta iletişimsel girişimler, İletişim sorunları olan çocukların ailelerinin televizyon ile ilgili görüşleri ve çocukların TV izleme alışkanlıkları, Dil ve konuşma sorunundan çocuklarda gelişimsel koordinasyon sorunları, başlıkları altında sunduklarını söyledi.

Reklamlar