Kırcaali Perperikon Turizm Derneği Başkanı Dr. Fahri İdriz’in girişimiyle düzenlenen bölgedeki kültürel ve tarihi turizm perspektifine ilişkin tartışma toplantısına katılmak için gerçekleştirdiği Kırcaali ziyareti sırasında Turizm Bakanı Nikolina Angelkova, “Yunanistan, sadece yatırımın geri dönüşü söz konusu olduğunda Makaza Sınır Kapısının genişletilmesine yatırım yapmaya hazırdır. Atina’daki yetkililer, sınır kontrol noktasının genişletilerek, otobüs geçişlerine açılması için otobüs şirketlerinin sınır kapısını kullanarak en az beş yıl yolcu taşımacılığı yapacaklarını bildirmelerini istemişlerdir” diye bildirdi. Bakan, Elada Kulübü’nü ve Gümülcine’deki ortaklık yaptığı kuruluşu Yunan makamlarının ciddi bir yatırım yapmasını tetiklemek için aktif olarak çalışmaya çağırdı. Angelkova, Yunan ve Bulgar iş dünyasının daha fazla çabaları ile finansman talebinde bulunabileceğini söyledi.

Bundan başka otobüslerin geçişlerine izin verecek şekilde Makaza Sınır Kontrol Noktası Detaylı İmar Planı’nda değişiklikler yapılması gerekir. Bu aşamada minibüsler bile kontrol noktasından geçiş yapamıyor. Sınır kapısından 3,5 ton altı araçların geçişine izin verilmektedir.

Makaza Sınır Kapısı, Kırcaali Valisi tarafından idare edilmektedir. Konuyla ilgili Vali Nikola Çanev, “Geçtiğimiz yıl 1,7 milyon otomobil sınır kapısından geçiş yaptı. Kırcaali’nin çevre yolu hizmete girmeden Makaza Sınır Geçiş Noktasının otobüs ve kamyon geçişlerine açılması büyük sıkıntı yaratacaktır. 2013 yılında Makaza Sınır Kapısı hizmete açılırken bu yolun neden planlanmadığı ve yapılmadığı konusunda yorum yapamam” dedi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar