Kırcaali Valisi İliya İliev, gazetecilere verdiği brifingde soru üzerine Makas-Sınır Kapısından tırların geçiş yapmasına izin verilmemesinin iki sebepten kaynaklandığını belirtti.

Birincisinin Kırcaali’nin çevre yolunun olmaması, ikincisinin ise sınır kapısında ağır yük kamyon terazisi ve yolda ağır taşıtlar şeridi olmamasından kaynaklandığını izah etti. Şu anda Kırcaali’nin çevre Yolu projesi üzerinde çalışmaların sürdüğünü kaydeden Vali, yolun geçeceği yerlerde bulunan özel mülk olan arazilerin kamulaştırılacağını ifade etti. İliev, “Proje öngörülen köprünün atraktif olması ve şehrin sembolü haline gelmesi arzusundan dolayı geciktiriliyor” dedi.

Sayın İliev, “Makas Sınır Kapısı, sadece Bulgarlar tarafından değil, Romenler, Ruslar ve Moldovalılar tarafından da kullanılıyor. Şu anda Kırcaali’de Belomorski Bulvarı’nda trafik çok yoğun. Yazın kat kat artıyor. Belomorski Bulvarı’nda otogar kavşağından Plovdiv (Filibe) yönünde şehir çıkışına kadar yolun genel tamiratı yapılmasını talep ettim” diye açıkladı. Makas Sınır Kapısı’nın otobüs geçişine açılması için engel olmadığını söyledi. Sn. İliev, “Bu meselenin çözümü için Yunanistan yetkilileri ile görüşmek gerekiyor. Taksi ve minibüslerle turizm yapılamaz” diye görüşlerini aktardı. dedi.

Reklamlar