Hürriyet ve Şeref Halk Partisi (HŞHP) Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Sofya Şehir Mahkemesi, HŞHP Siyasi Yürütme Konseyinin HŞHP Genel Başkanı Orhan İsmailov’u partiden ihraç etme kararı almasından dolayı partinin kurucusu Kasım Dal’ın HŞHP Olağanüstü Kongresi yapılıncaya kadar HŞHP Genel Başkanlığı görevini yürütmesine karar verdi.

7 Şubat 2019’da Kasım Dal’ın parti yönetiminde yapılan değişiklikleri kaydettirmek için Sofya Şehir Mahkemesi’ne başvurduğu açıklandı.

Sofya Şehir Mahkemesi, 28 Mart 2019’da açıkladığı kararında Kasım Dal’ın HŞHP Genel Başkanı ve HŞHP Olağanüstü Kongresi yapılıncaya kadar HŞHP’nin tek resmi temsilcisi olduğuna karar verdi.

HŞHP yönetimi, geçtiğimiz yıl parti teşkilatlarıyla yapılan çalışmaların arzu edilen düzeyde ve standartta olmadığını kabul ediyor.

Parti yöneticilerinin ifadelerine göre, idari prosedür tamamlandıktan hemen sonra parti teşkilatlarıyla daha aktif olarak çalışılacak.

Partinin mayıs ayında yapılacak Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu seçimleri için aktif bir şekilde hazırlıklarını sürdürdüğünü ve önümüzdeki günlerde merkez sağ da yer alan farklı siyasi güçlerle ittifak müzakereleri yapılacağını bildirildi.

Açıklamada, ”Amacımız, sağ ve merkez sağ partilerin yeni Avrupa Parlamentosu’nda ezici bir çoğunluğa sahip olmasıdır” diye vurgulandı.

Eğer bir hatırlatma yapmak gerekirse ocak ayında HŞHP partisinde ciddi anlaşmazlıklar yaşandığı ortaya çıktı. HŞHP partisinin kurucuları, Siyasi Yürütme Konseyi, Ulusal Koordinasyon Kurulu, Denetim Kurulu üyeleri, il koordinatörleri ve başka görevlerde bulunan parti üyeleri adına 24 Ocak 2019 tarihinde yayımlanan bildiride İsmailov’un, HŞHP Genel Başkanı olarak İrade-Bulgaristan Yurtseverleri İttifakı’nın kurulduğunun açıklandığı basın toplantısında yer alarak Ulusal Koordinasyon Kurulu’nun Veselin Mareşki’nin liderliğindeki Volya (İrade) Partisi ile ittifak yapılmamasına ilişkin kararını ve Siyasi Yürütme Konseyi üyelerinin çoğunun böyle bir ittifak kurulmasına kesinlikle karşı çıkmasını göz ardı ettiği belirtildi.

Orhan İsmailov, ittifak sözleşmesi imzalamadığını ve sadece Mareşki ile görüşmek için Meclis binasına gittiğini açıkladı.

Ancak Dal, kesinlikle İsmailov’un görevinden istifa etmesini talep edeceğini açıkladı.

24 Ocak 2019 tarihinde Volya Partisi AP seçimlerinde dört parti ile ittifak halinde katılacağını açıkladı. Ancak bundan kısa bir süre sonra Mareşki’nin partisinin HŞHP ile yaptığı ittifakın bozulma aşamasında anlaşıldı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar