İhtiyacı olan hastanelere kuvöz alınması amacıyla “Gelecek İçin Kapaklar” başlığı altında yürütülen plastik kapak toplama kampanyasının organizatörleri tarafından yapılan açıklamada, “Sizin ve bizim, hepimizin çabasıyla sağlamayı başardığımız bir sonraki kuvözleri nereye bağışlayacağımızı açıklayabileceğimiz her seferinde yaşadığımız neşeyi tarif etmekte zorlanıyoruz. Sıradaki üç kuvözü Madan, Asenovgrad (Stanimaka) ve Momçilgrad (Mestanlı) kasabalarındaki hastanelere bağışlayacağız” denildi.

Açıklama şöyle devam ediyor: “Bilmeyenler için söylüyoruz – Madan, Rodop Dağları’nın eteklerinde kurulu bir ilçe olup nüfusu 50 000’in üzerindedir. Bu insanlar, genelde ulaşılması zor olan birçok dağınık köyde yaşıyorlar. Hastanede mevcut olan kuvöz 1990’dan bu yana kullanılmakta ve şimdi neredeyse tamamen kullanılamaz durumda. Bu yüzden bebekler sadece bir battaniyeye sarılmış halde bir binek otomobilinin arka koltuğunda başka bir hastaneye taşımak zorunda kalınıyor… veya en yakın il hastanesinden seyyar kuvözün getirilmesi bekleniyor. Bazen 3-4-5 saat boyunca bekleniyor. Sizin sayenizde hastanenin yepyeni bir modern seyyar kuvöz sahibi olması harika bir şey.

Asenovgrad hastanesinde halihazırda dört kuvöz bulunuyor. Ancak bunlardan üçü yalnızca müze sergileri içindir, çünkü ikisi 1975’ten, biri 1981’den kalmadır. Tanrı’ya şükür ki, 2000 yılından sonra bağışlanan bir kuvözleri var. Bu hastaneye de yakında yeni bir kuvöz bağışlayacağız.

Ve yeni bir kuvöz sahibi olacak üçüncü hastane de Momçilgrad’daki hastanedir. Orada bulunan seyyar kuvöz 1990 yılından beri kullanıldığı için artık bebeklerin taşınması açısından güvenli değildir… Ancak bu durum da yakın zamanda değişecek”.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar