Bu sabah Bulgaristan Ulusal Televizyonu’nun (BNT) Gün Başlıyor programına konuk olan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Başkanı Lütfi Mestan, “HÖH kendini iktidar koalisyonu içerisinde bir parti olarak görmüyor. lutfi-mestan-hoh-dpsBiz, Plamen Oreşarski kabinesini destekleyen bir partiyiz” diye kaydetti. Sayın Mestan’ın ifadesine göre HÖH partisinin orantısız olarak iktidarda yer aldığı aşılanmaya çalışılıyor. O, bunun gerçeğe tamamen aykırı olduğunu söyledi. HÖH lideri, “Plovdiv Valisi, Plamen Oreşarski tarafından aday gösterildi, biz sadece onu onayladık. Kendi tarafından Musa Palev, son derece dürüst ve iyi bir insan, eğitimli ve bilgili biridir. Onun biyografisinde tek bir tane bile kara leke yok. O bana şöyle dedi: “Sayın Mestan, ben günahımı bilmek isterim. Benim günahımın farklı bir dine mensup olmam toplum açısından tehlikeli bir şey midir ki” diye paylaştı. Lütfi Mestan, “Bu ve gelecek hükümetin de protestolar eşliğinde devleti yöneteceği görülüyor, fakat etnik ve dini sebeplerin yönetimle karıştırılmamasını isterim” diye sözlerine ekledi. Sayın Mestan, “Şimdi iktidarın kimin kim tarafından aday gösterildiğinden daha önemli olan kararlar alması gereken konular var. Bu hükümetin sunmak için bir şeyleri olduğu sürece iktidarda kalmalıdır. Oreşarski’nin yönetim programı planında yer alan önlemlerin uygulanması konusunda çalışılmalı” diye düşünüyor.

Siyasetçi, “Peevski ile ilgili yaratılan skandalın yüzünden Bulgaristan vatandaşlarının yaşam kalitesinin, iş ortamı ve demokrasinin durumunun iyileştirilmesi planında yer alan tüm rasyonel ve acil önlemlere sırt dönülmesini istemiyorum. Delyan Peevski’nin Milli Güvenlik Devlet Ajansı Başkanlığı’na aday gösterilmesi gerek bizim açımızdan, gerekse tüm siyaset sınıfı açısından ağır bir ders oldu. Burada Peevski’nin kişiliğine bir sözüm yok” diye vurguladı. Lütfi Mestan, “Benim bu kişiyi tanımadığımı söylemem gülüşe sebep oldu, fakat bu bir gerçektir” diye paylaştı.

HÖH lideri, “Peevski’nin 42. Millet Meclisi’nin bir üyesi olarak statüsü Anayasa’da belli ve bu yüzden çatışmalara son vermek istiyorum. Onun milletvekili statüsü ile ilgili Anayasa meselesi yok. Ben siyasette çifte standartlara tahammül edilmediğini bilmek istiyorum. Biz sadece toplumsal imajına dayanarak bir siyasetçiye karşı davranış standardı oluşturursak, düne gelince ülkeyi yöneten bazı şahısların siyasette hiçbir yeri olmadığı ortaya çıkacak” diye sözlerini noktaladı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar