Kırcaali’nin Most (Köprülü) köyü doğumlu ancak Londra’da ikamet eden genç sanatçı Nedret Pekcan’ın ilk kişisel sergisi ile Kırcaali’de “Çok Kültürlü Şehir” girişimi başlatıldı. Nedret’in Avrupa galerilerinde birçok sergisi bulunmakta, ancak Kırcaali’yi seçme nedeni yurduna olan özlemi. Sergide “Özgürlüğü Takip Etmek” başlıklı ve tematik olarak sanatçının doğduğu yer ile ilgili resimler sergileniyor.

Nedret Pekcan 1983 yılında Bulgaristan’da doğdu. 1991 yılında eğitimine İstanbul Pertevniyal Lisesi’nde, ardından Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Güzel Sanatlar Fakültesi ve İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde devam etti. Daha sonra 2013 yılında resim alanında lisans derecesi aldı. Kastilya La Mancha – Bellas Artes Üniversitesi’nde okudu.

Londra, Paris, İstanbul, Ankara’da birçok karma sergiye katıldı. İzmir, Almanya ve İsviçre’deki projelere davet edildi. Halen Londra’da çalışmakta.

Serginin açılışı Krıg sanat galerisinde gerçekleşti. Sergiye, HÖH Milletvekili Adlen Şevked, Kırcaali Belediye Başkan Yardımcısı Veselina Tihomirova, ressamın yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KRIG Sanat Hareketi Başkanı Radost Nikolaeva, selamlama konuşmasında serginin kimlik konusuna meydan okuduğunu söyledi. Aslında, konusu Avrupa kimliği modeli ile ilgilidir. İçinde yaşadığımız dünyanın birçok yüzüne uymakta. Bu yüzden resimlerin adları Türkçe, Bulgarca ve İngilizce.

Ressam Nedret Pekcan, “Bu benim ilk kişisel sergim. Onu sunmak için Kırcaali’yi seçtim. Birçok şehirde bulundum, ancak hiçbir doğduğum topraklar ile kıyaslanamaz ve bu yüzden etkinlik benim için çok özel” diye ifade etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Veselina Tihomirova, Kırcaali Belediyesi yönetimi için genç yeteneğin kişisel sergisinin açılışını Kırcaali’de yapmasının önemli olduğunu vurguladı. Tihomirova, “Başarının meyvesini toplaman için geldiğin yeri unutma. Resimler ressamın mutlu bir çocukluk dönemi geçirdiğini gösteriyor” dedi. Sergiyi Kırcaali’de sunma fikri için KRIG Sanat Hareketi’ne teşekkür etti.

Milletvekili Adlen Şevked, konuşmasında “Genç ressam büyümüş ve adam olmuş bir Avrupalı çocuk. Doğal olarak köklerine geri döndü” dedi.

Genç yetenek, aynı zamanda Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis’in öğretmeni olduğu babası tarafından da tebrik edildi.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar