LİSANSLI HARİTA KADASTRO MÜHENDİSLERİ VE BÜROLARI HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ

Değerli dostlar,

Lisanslı harita ve kadastro mühendislerinin, faaliyetlerini yürüttükleri süre içinde serbest harita ve kadastro mühendislik ve müşavirlik de yapabilmesi, Yazılı sınav şartının kaldırılarak lisans belgesi almak için 5 yıl deneyim şartının 10 yıla çıkartılması ve lisanslı harita ve kadastro mühendislerinin her ilde büro açabilmesi gibi önemli düzenlemeler içeren Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun öne çıkan maddelerini ve detaylı halini bulabileceğiniz linki sizlerle paylaşıyoruz.

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Aşağıdaki Düzenlemeleri İçeriyor;

    • Lisanslı bürolar tarafından yerine getirilebilecek kadastro teknik hizmetlerinin hangi işlemleri kapsadığı açıklanmakta ve lisanslı mühendislerin serbest harita kadastro mühendislik faaliyeti de yürütebilmeleri düzenlenmektedir.
    • Lisans belgesi sahibi olabilmenin özel şartlarından olan sınav şartı kaldırılmakta. Mevcutta 63 ilde 223 lisanslı büro bulunmaktadır. Sınav şartının kaldırılması ve deneyim şartının 10 yıla çıkarılmasıyla büro sayısı artırılacaktır.
    • Lisans belgesi alma şartlarından olan 5 yıl deneyim şartı 10 yıla çıkarılmakta.
    • Lisanslı harita kadastro mühendislik bürolarının;

      – Lisanslı mühendisin talep ettiği ilçede kurulması ve kurulduğu ilçenin bağlı olduğu il genelinde yetkili olabilmesi (mevcutta sadece kurulduğu ilçede yetkiliydi),

      – Mühendis, tekniker veya teknisyen unvanlarında en az 3 kişi çalıştırmakla yükümlü olması ve her durumda en az bir mühendis çalıştırmasının zorunlu olması,

      – Faaliyetlerinin denetiminin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün görevlendireceği personel tarafından yapılması.

  • Sistemin sınavsız hale gelmesi nedeniyle daha önceden sınava girip büro açmaya hak kazanarak lisanslı büro faaliyetlerini yürütmek üzere memurluktan istifa edenlerin, 6 ay içinde başvurmaları halinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kadrolarına atamalarının sağlanması amaçlanmaktadır.

Daha detaylı bilgi için;

https://www.tbmm.gov.tr/sirasayi/donem27/yil01/ss253.pdf

Güncel haber, açıklama ve paylaşımlarımız için sosyal medya hesaplarımıza ve İOS-Android Bülent Turan uygulamamıza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

Twitter: https://twitter.com/turanbulent

Facebook: https://www.facebook.com/trnblnt

Instagram: https://www.instagram.com/avbturan/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCL6Ha5NGdY36j6O19Do4UzA

Bülent Turan Mobil Uygulama;

İOS: https://apps.apple.com/tr/app/bulent-turan/id1438759180?l=tr

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=app.kaysajans.bturan

Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Selam ve saygılarımla…

Av.Bülent TURAN

Çanakkale Milletvekili

AK Parti Grup Başkanvekili

Reklamlar