Bu zor günlerde, pandemi ortamında bazen güzel haberlere de ihtiyacımız var.

Mestanlı-Momçilgrad Belediyesi’nin Gruevo, Letovnik, Çomakovo, Suşevo köyleri bir muhtarlık çatısı altında. Muhtar Ahmed İbrahim, bu köylerin yanısıra daha birkaç mahalenin de bulunduğunu, ancak bu mahalelerde artık kimsenin yaşamadığını da belirtiyor Bulgaristan Radyosu “Yollar köyden de geçer” programına verdiği röportajında.

Sözü geçen köylerin muhtarı Ahmed İbrahim, Cumartesi- Pazar günleri Letovnik köyüne yıllardan sonra getirilen içme suyunun müjdesini veriyor ve artık 40 köylünün suyu, köyün tek çeşmesinden değil de, su şebekesinden kullanacaklarını ve nihayet suya kavuştuklarını da anlatıyor.


Yine sayılı gün önce merkez köyü Gruevo’da çocukların oynayabileceği ve yaşlıların da dinlenebileceği bir parkın kurulduğunu da ekliyor.

Ahmed İbrahim’e pandemi ortamında bu köylerde hayat nasıl gidiyor, nasıl yaşıyorsunuz diye sorunca, “Biz koronavirüsten nasibimizi aldık, genç yaşta bir yengemizi kaybettik, hatta eşi ve çocuğu bile cenazesine katılamadı” derken köylülerin son derece tedirgin ve son derece mesafeli, dikkatlı olduklarını da paylaştı Bulgaristan Radyosu dinleyicileriyle.

Momçilgrad’ın Gruevo köyünden sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle  ayrıldık.

Röportajın tamamını aşağıdaki ses dosyasından dinleyebilirsiniz:

BNR

Reklamlar