Sutherland Global Services Bulgaria Şirketi İcra Müdürü Dimitır Gılıbov, “Küresel çapta faaliyet gösteren Sutherland Şirketi Filibe’ye ayak basıyor. Kasım ayının sonuna kadar 100 eleman işe almamız gerekiyor ve 2020 yılının sonuna kadar Filibe’deki ofiste çalışan personel sayısının 300’e çıkması planlanıyor” diye izah etti.

Şu anda Almanca bilen ve temel bilgisayar becerilerine sahip elemanlar aranıyor. Onlar, çevrimiçi ticarette lider olan Sutherland’ın müşterisi olan bir şirkete hizmet edecekler.

Gılıbov, ”Çalışanlara başlangıçta ödenen maaşlar 2000-2500 leva arasında değişiyor” diye belirtti. Ayrıca faaliyetlerden elde edilen sonuçlara göre prim sistemi yolu ile çalışanlara prim ödenmektedir. Ücretler, şirketin faaliyet gösterdiği Sofya, Varna ve Burgaz olmak üzere üç şehirde de aynı tutardadır.

Filibe Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Stefan Stoyanıv, ”Filibe’de bilişim teknolojileri, dış kaynak kullanımı ve paylaşılan hizmetler alanında faaliyet gösteren şirketlerin sayısı artık 120’den fazla ve bu şirketlerin çalışan sayısı 4 000’den fazladır” diye kaydetti.

Filibe Büyükşehir Belediye Başkanı İvan Totev, kente yatırım yapan Sutherland Şirketi’nin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ”Birkaç yıldır Sutherland temsilcileriyle görüşüyoruz” diye belirtti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar